El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol intensificar les relacions amb els espais protegits d'Andorra i França

La creació d'aquest nou marc de treballa amb el sector ramader ha portat a elaborar un pla bàsic de gestió de pastures del Parc Natural per a l'establiment de criteris i la priorització d'actuacions per a la tramitació d'ajuts relacionats amb el manteniment d'hàbits de pastures, i per a la realització d'infraestructures ramaderes. Des del Parc s'ha fet un inventari de les infraestructures ramaderes existents i per detectar les que falten. En un període de 3 anys i de manera progressiva, el Parc anirà construint totes aquelles que falten, ha dit el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge per a l'Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé. Aquesta línia d'ajuts ordinaris per mantenir l'hàbitat destinada als pagesos disposa de 200.000 euros.

El director del Parc, Jordi Palau, ha explicat que un dels punts en els que s'ha treballat es en la creació de mesures de promoció turística del Parc i consolidar els 5 punts d'informació sectorial. En aquests punts receptors de visitats l'afluència de visitants ha estat de 10.545, un 54% més que l'any 2007. Jordi Palau, ha dit que es tracta d'una fracció petita de tota la gent que visita el Parc donat que molts dels visitats no passen per cap punt d'informació. Dins l'apartat de mesures de promoció turística del Parc hi ha en marxa el projecte 'Ruta del Ferro', al municipi d'Alins, aprofitant l'oportunitat que suposa aquesta iniciativa ja existent en altres indrets del Pirineu, relacionat amb la posada en valor del patrimoni vinculat a la mineria del ferro.

Augè ha dit durant la presentació de la memòria anual d'actuacions del 2008 del Parc que l'augment de plantilla del Parc de cara al 2009 serà prioritari. El Parc genera una ocupació directa de 34 persones.

Oscar Augè ha destacat la importància del centre documentació ubicat a la seu administrativa del Pac a Llavorsí. El fons d'aquest centre compta amb 626 exemplars i la voluntat és que durant aquest 2009 pugui activar el servei de préstec i no solament de consulta. Aquest fons incorpora treballs realitzats pel Parc i llibres relacionats amb la zona.

L'elaboració del Pla Especial de Protecció del Parc és un dels reptes del Parc de cara a aquest 2009. També s'està treballant per desplegar plans sectorials de senderisme o circulació motoritzada, i en el nou Pla de Gestió de la Mollera d'Escalarre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona