El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya avisa del risc «latent» d'incendis

Plana ha fet aquestes explicacions en una jornada a Solsona sobre el risc d'incendis i la gestió forestal. El responsable de l'Àrea d'Incendis Forestals i de Territori del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Eduard Plana, ha recordat que la «realitat» de la gestió forestal és que, majoritàriament, la propietat és privada, especialment a la zones on hi ha risc d'incendis. En aquest sentit, segons ha explicat Plana, qualsevol plantejament al voltant de la gestió forestal sostenible ha de tenir en compte les necessitats i les prioritats de la propietat.

Plana ha comentat que la propietat inverteix diners i fa gestió forestal si en treu rendiment «perquè no deixa de ser una empresa». En aquest sentit, el responsable de l'Àrea d'Incendis Forestals i de Territori del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, ha recordat que, en l'actualitat, els preus de mercat «són tan baixos que, en molts casos, la gestió forestal és poc rendible». Plana ha explicat que és viable si el propietari té una superfície relativament gran i compta també amb mesures de foment de l'Administració.

Eduard Plana ha remarcat que la propietat no pot reaccionar sola davant el risc d'incendis i ha afegit que és «conscient» d'aquest risc. Segons Plana «si la propietat no fa gestió forestal és perquè l'economia no dóna». En aquest sentit, ha afegit que es treballa per millorar l'ús dels recursos públics que es destinen a la gestió forestal.

La jornada també ha servit per debatre al voltant dels nous coneixements relacionats amb la prevenció d'incendis, com el pasturatge, l'ús del foc tècnic o com identificar quines parts del bosc són més susceptibles de patir un incendi.

Alguns dels participants també han fet una visita a la finca de can Ginestà, de Castellar de la Ribera (Solsonès). Es tracta d'una de les anomenades «parcel·les estratègiques» on s'ha actuat per tal de prevenir el risc d'incendis. Al Solsonès, se n'han identificat un centenar.

Durant la jornada s'ha presentat un manual que recull informació sobre el risc d'incendis i la gestió de les finques forestals al Solsonès. El responsable de l'Àrea d'Incendis Forestals i Territori del Centre Tecnològic Forestal (CTFC) de Catalunya, Eduard Plana, ha explicat que s'hi inclouen actuacions estratègiques per prevenir els grans incendis «a partir de patrons de propagació del foc».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva