Societat

Els indignats acorden tallar aquest dijous la Diagonal i la Meridiana

El col·lectiu ha votat a favor de tallar aquestes dues vies aquest dijous a partir de les 7.30 hores en una assemblea

Aquestes noves mobilitzacions tenen lloc després que milers de persones han tornar a sortir aquest dimecres al carrer contra les retallades

El col·lectiu dels “indignats” ha decidit aquest dimecres al vespre en assemblea fer dos talls de trànsit a dos dels principals accessos de Barcelona aquest dijous a primera hora del matí. En concret, han acordat fer aquestes accions a l'avinguda Diagonal i a l'avinguda Meridiana a dos quarts de vuit del matí. Posteriorment, es concentraran a les deu del matí als Jardinets de Gràcia per iniciar una marxa fins a l'Hospital del Mar, on es preveu que s'acabi l'acció. No s'han registrat incidents.

L'assemblea, que ha durat prop de dues hores, s'ha celebrat a escassos metres del cordó policial que els Mossos d'Esquadra han muntat a l'alçada de l'Estació de França de l'avinguda Marquès de l'Argentera de Barcelona, on no s'han registrat incidents. Ha estat en aquest punt que la policia catalana ha aturat la manifestació que havia començat cap a les set de la tarda a la plaça de Catalunya i que ha comptat amb una participació d'unes 8.000 persones, segons els Mossos, 30.000 pels convocants. El motiu de la manifestació ha estat protestar per les “retallades” dels pressupostos de la Generalitat, que s'han aprovat aquest dimecres al Parlament.

En aquest punt, els “indignats” han iniciat una assemblea on han participat unes 2.000 persones, ja que una part dels manifestants han preferit marxar. Altres ho han anat fent al llarg de l'assemblea, que tenia com un dels seus principals punts acordar les accions per a l'endemà.

S'han plantejat diferents propostes i finalment ha prosperat fer dos talls de trànsit a dos dels principals accessos a Barcelona, les avingudes Diagonal i Meridiana, a dos quarts de vuit del matí. Una proposta inicial plantejava talls en cinc punts, però finalment s'ha acordat fer-ho a aquests dos i s'ha citat els “indignats” a aquesta hora a les parades de metro de Zona Universitària i de Trinitat Nova.

També s'ha acordat concentrar-se a partir de les deu del matí als Jardinets de Gràcia per iniciar una marxa fins a l'Hospital del Mar, on preveuen arribar cap al migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona