El Punt Casteller

Vilanova, també extra

Els Castellers de Vilafranca hi volen fer la torre de nou deu anys després

El bon estat de forma en què es troben els Castellers de Vilafranca, una setmana després d'haver estrenat la torre de nou a Mataró, els ha animat a tornar-hi a la festa major de Vilanova i la Geltrú. El dos és el millor castell que s'ha vist a la capital del Garraf, com a mínim en època moderna: els verds l'hi van descarregar el 1999 i coronar el 2001. Vilanova, doncs, recuperaria la condició de plaça de gamma extra després deu anys. La intenció dels vilafranquins és repetir l'actuació que van fer a les Santes, de manera que acompanyaran la torre amb el tres i el quatre de nou i el pilar de set.

També la Jove de Tarragona arriba a Vilanova en un bon moment, i vol repetir-hi la bona actuació que van fer a Torredembarra, amb el tres de nou, el quatre de vuit i el cinc de vuit. La Jove, però, haurà de treballar alguns canvis al tres i al cinc condicionats per alguna absència que els impedeix, alhora, estrenar el dos de vuit.

Amb menys alegries arriben a la cita els amfitrions, els Bordegassos de Vilanova, als quals una baixa els impedirà estrenar la torre de set. Atenció, però, perquè no descarten del tot el tres de vuit.

Firagost rosat

Amb la intenció de portar-hi dos castells de nou (amb l'estrena del quatre), la Colla Vella prendrà el protagonisme en el derbi vallenc de Firagost. Els rosats hauran passat abans per un cap de setmana d'escalfament intens, ja que tenen actuació dissabte i diumenge, diades en què volen repassar la gamma alta de vuit.

La Joves, en canvi, arriba a la cita després d'un mes de juliol molt fluix i recuperant-se de diverses baixes. Així, els canvis que han anat fent durant aquest mes els han de servir per afrontar un molt renovat cinc de vuit, però segurament els faran descartar el dos de vuit i els castells de nou. A més, els vermells marxen de viatge a Grenoble poques hores després de la diada, de manera que no hi arriscaran més del compte.

Vilanova i la Geltrú (Garraf)
Dissabte 30 a les 19 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major de la Mare de Déu de les Neus amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova.
Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Dissabte 30 a les 18.30 h, a la plaça de la Vall del Castell, diada de Màrtirs Street, amb els Castellers de Barcelona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove de Castellers de Sitges.
Altafulla (Tarragonès)
Dissabte 30 a les 18 h, a la plaça del Vent, actuació dels Castellers d'Altafulla i els Salats de Súria.
Vilallonga del Camp (Tarragonès)
Diumenge 31 a les 19 h, a la plaça de l'Església, actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.
Valls (Alt Camp)
Dimecres 3 a les 20.15 h, a la plaça del Blat, actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb motiu del Firagost.
XIULETS

La història interminable

Les diades estroncades o amb llargues esperes per manca d'ambulància ja són tot un clàssic. Diumenge passat, però, al barri de Maria Cristina de Tarragona els castells no van poder ni començar. I això que l'hospital més proper era a només dos centenars de metres de la plaça. Un malentès entre els organitzadors va fer que ningú avisés l'ambulància.

L'ANÈCDOTA

Concurs de dos dies

Segons conclou Josep Bargalló en l'informe que l'Ajuntament de Tarragona li va encarregar, el Concurs de Castells hauria de durar dos dies per poder donar cabuda a bona part de les colles castelleres, una trentena. Bargalló també proposa donar-hi més difusió amb actes que no es limitin a una actuació cada dos anys. Veurem si a l'Ajuntament li agraden aquestes mesures i si decideix aplicar-les.

APLAUDIMENTS

Tornar als vuit pisos

Després de gairebé cinc anys sense descarregar-lo (sí que l'havien coronat el 2009), els Marrecs de Salt van recuperar diumenge el quatre de vuit, en la festa major de Salt. També van fer el primer carro gros de la temporada els Xicots de Vilafranca a Sitges, un quatre de vuit amb fins a vuit noves incorporacions respecte al de la temporada passada.

Líders i emmanillats

R.LLAGOSTERA

Els Castellers de Vilafranca, que ja havien recuperat el liderat fa unes setmanes, l'ostenten ara amb la satisfacció d'haver aconseguit el millor castell descarregat enguany, el dos de nou que fins ara només tenien els Minyons. Les Santes també van deixar un dos de nou carregat als Capgrossos, que els ha permès sumar gairebé un miler de punts però que no queda reflectit a la columna de la millor actuació perquè es van quedar amb només dos castells.

Les remuntades més importants de la setmana, amb dues posicions cadascuna, han estat la dels Xiquets de Tarragona, que ja és just darrere de les colles que han fet castells de nou, i la dels Castellers de Lleida, a més d'una Colla Vella que ha recuperat la quarta posició en detriment de la Jove.

Ensenyant les dents per entrar al top15 hi ha els Marrecs de Salt i els Xicots de Vilafranca, que han estrenat el quatre de vuit, i els Nens del Vendrell, que han completat la primera torre de set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós