Societat

Mas considera “prematur” confeccionar ara les llistes per a les eleccions generals

El president de la Generalitat ha tornat a defensar la modificació en la forma de pagament de la renda mínima

Artur Mas ha dit a Sort que les estacions d'esquí són “el veritable motor econòmic del Pirineu”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat positivament des de Sort la predisposició del secretari general adjunt de Convergència, Oriol Pujol, per anar de número dos a les llistes de CiU al Congrés. Ara bé, Mas ha dit que seria “prematur” prendre ara una decisió sobre quins noms han de figurar a la candidatura. Per al president, la federació no es troba encara “en el punt de triar i fer tot el procés d'elecció de les llistes a Madrid, tant al Congrés com al Senat”.

Artur Mas no ha dit, però, si veuria bé que Oriol Pujol fos el número dos de les llistes, i ja ha advertit que no es pronunciarà. L'únic que ha valorat ha estat l'actitud del secretari general adjunt. “Tothom és lliure d'expressar l'opinió i tothom és bo que es posi a disposició d'operacions importants, i anar a Madrid a defensar Catalunya ho és”, ha afegit. El president ha recordat que cal respectar els processos interns de cada partit, i que els de Convergència per configurar les llistes seran a finals d'agost i principis de setembre.

Mas defensa la modificació en el cobrament del PIRMI

El president de la Generalitat ha insistit que cal detectar els casos de frau en el cobrament de la renda mínima d'inserció (RMI) “per preservar el pagament als qui ho necessiten de debò”, i ha defensat el canvi de la transferència pel xec enviat per correu certificat. Ha reconegut, malgrat tot, que els inicis d'aquesta operació han estat “durs”.

Els aldarulls de Lloret, “un fet puntual i desagradable”

En referència a les dues darreres nits a Lloret de Mar, Artur Mas ha dit que cal intentar que les poblacions turístiques “sobresurtin per tot allò que han fet de bo”. Per al president, els aldarulls en aquesta localitat de la Selva són “un fet puntual i desagradable”.

Un quart de segle d'esports d'aventura

Artur Mas ha participat avui en la celebració dels 25 anys dels esports d'aventura al Pallars Sobirà. El president ha fet un descens en ràfting entre Llavorsí i Sort, en què ha estat acompanyat pels alcaldes d'aquestes dues localitats i pel de Rialp, a més del delegat del govern a l'Alt Pirineu i Aran. Mas ha dit que “els esports d'aventura han sabut capgirar una situació de recessió de població al Pallars”.

Durant la jornada, Artur Mas s'ha mostrat disposat a ajudar les estacions d'esquí que es trobin en “dificultats serioses”, com ja s'ha fet amb les de Port-Ainé i Espot. L'esquí, ha dit, és“el veritable motor econòmic del Pirineu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA