Societat

El Villar tanca amb balls populars les festes d'estiu

L'exposició de modelisme i la participació juvenil han format part del programa d'enguany

Aquesta localitat de la comarca dels Serrans, acaba de tancar diumenge passat, la quinzena de festes patronals coordinades per mitja centena de joves que configuren la comissió encarregada de fer replega durant tot l'any, dels recursos necessaris per a cobrir la totalitat del programa d'actes, valorat en vora 300.000 euros.

Enguany, a més dels actes lúdics propis dels programes de festes de localitats de semblants característiques, la participació d'una desena de colles de joves, ha configurat, per segon any consecutiu, un a mode de concurs televisiu dotat amb un premi en metàl·lic, pel qual han procurat resoldre diverses destreses.

Però a més d'això, cal destacar un parell d'actes culturals i la novena edició de l'exposició de modelisme, organitzat per l'associació local “Falcata”, que ha sabut posar l'accent del treball meticulós i de detall que suposa la realització d'histogrames. Centenars de xicotetes figures, han recreat a la sala d'actes de la Mancomunitat la Serranía, diverses estampes històriques que han abraçat des dels primers pobladors de la humanitat, fins la segona guerra mundial. Un treball aquest, que ha estat animat per Cèsar Murgui i la colla de persones que configuren aquesta agrupació cultural.

La quinzena festiva, ha clos amb el grup de danses “Quiqueries” i la rondalla “Samaruc”, en un últim intent, per part de la comissió, de dotar el programa d'un cert nivell cultural, no sempre aconseguit durant el conjunt del seu desenvolupament, on han predominat actes lúdics i musicals.

L'alcaldessa, amunt i avall

Pere Rossell

Hom sap que, un programa d'actes patronals no ha d'analitzar-se des de la perspectiva i el filtre de la cultura, perquè sovint, aquesta mena de propostes, abracen més aviat activitats lúdiques, festives, esportives i de lleure, que no de caràcter cultural estrictus sensus. D'entre tot el programa viscut pels villarencs i visitants durant aquests quinze dies, cal destacar l'acte protagonitzat per la nova alcaldessa de la vila, quan, de sobte, va decidir formar part del cotxe patrulla de la policia local, per anar, amunt i avall, escoltant els carro mats que feien la baixada des de l'avinguda de la Diputació. Després d'aquesta activitat, a ningú no li estranya que l'alcaldessa acabés com un autèntic all i oli i que fins després de festes, no aconseguirà fer res més al recte, que ensenyar a jugar a les cartes de la baralla el sergent de la Guàrdia Civil local. Llevat d'aquesta singularitat protagonitzada per l'alcaldessa, res nou s'ha produït sota la proposta d'aquest mig centenar de joves de 40 anys, que han configurat la comissió de festes de Villar 2011. Les festes, quan més simples, sembla que són millor per a la generalitat dels mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona