Societat

Joana Ortega: “Defensarem la nostra llengua”

La vicepresidenta recorda que la immersió lingüística en l'ensenyament “ha servit com a exemple a altres territoris de la Unió Europea”

Considera que és “la columna vertebral del nostre país”

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es va mostrar dissabte a la nit ferma en la protecció del model d'immersió lingüística en l'educació catalana. “Des del Govern defensarem la nostra llengua, que és la columna vertebral del nostre país”, va dir Ortega, qui ha recordat que l'executiu català recorrerà la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos al Govern per incloure el castellà també com a llengua vehicular.

La vicepresidenta va recordar que el model català està “avalat per la Unesco i s'ha seguit com a exemple en altres territoris de la Unió Europea”. La vicepresidenta va fer aquestes declaracions a l'ACN des de Jerusalem, on serà fins dilluns.

Ortega ha recordat –igual que ha fet també aquest dissabte el ministre de Justícia, Francisco Caamaño– que “la sentència prèvia del Tribunal Constitucional en cap cas qüestionava la immersió lingüística” i per això el govern seguirà treballant perquè la justícia doni suport a la immersió lingüística. De fet, és en aquest sentit que l'executiu català ja ha anunciat que recorrerà l'acta del TSJC. Ortega ha defensat el model educatiu català com un “exemple de cohesió i d'integració”.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions per telèfon des d'Israel, poc després de reunir-se amb el patriarca llatí de Jerusalem, Fouad Twal. La trobada s'emmarca en el viatge oficial que la vicepresidenta ha realitzat amb l'objectiu de participar dilluns vinent en la primera conferència internacional per a la Cooperació Econòmica Regional.

Joana Ortega ha explicat que confia que empreses israelianes puguin instal·lar-se a Catalunya i que hi hagi “un intercanvi de coneixement entre Israel i Catalunya”. De fet, és per això que el president Artur Mas té previst també visitar aquest país del Pròxim Orient l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.