Taüll disposa de la primera plantació d'àrnica de l'Estat amb 60.000 plantes

Aniran destinades a aplicacions alternatives a la cosmètica

Ana Sirvent, la responsable de la plantació, explica que després d'experimentar amb 10 plantes de la zona es van decantar per l''Àrnica montana' donat que és un producte que sempre s'ha utilitzat a la zona per alleugerir el dolor. Aquest respecte al passat els ha portat a recuperar l'ús medicinal d'aquesta planta i el respecte pel futur a fer una producció totalment ecològica. Sirvent explica que el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) els ha certificat el producte.

Ana Sirvent explica que no han volgut renunciar a la investigació i el desenvolupament i en aquest sentit diu que estan a punt de signar un conveni amb la Facultat de Farmàcia per fer un estudi de la etnobotànica de la zona. Aquests estudis han de servir per donar qualitat al producte. Sirvent diu que l'objectiu és aconseguir un producte cosmètic alternatiu i de qualitat en el què la flora de muntanya en sigui el principi actiu. A aquest producte també el fa diferent que els mateixos productors de l'àrnica controlen tot el procés fins que arriba el 'roll-on' a les botigues.

La floració de l'àrnica fa pocs dies que ha començat i es perllongarà fins al mes de juliol. Durant aquestes setmanes s'extrauran de la plantació de Taüll uns 300 quilos de flor fresca. Aquesta flor un cop collida es deixa assecar i es porta a fer extracte per posteriorment poder fer el roll-on.

L'empresa familiar Taüll Àrnica ha començat amb la plantació d'àrnica però ja està estudiant la possibilitat d'ampliar la plantació amb d'altres plantes medicinals com la 'Rodiola rosea' o la calèndula. També treballa en ampliar els productes que fa d'àrnica. Al 'roll-on' li seguiran crema per massatge, cremes per cames cansades, emulsions per les mans quan estan tallades i un producte per alleugerir les inflamacions de la boca.

Ara solament aprofiten la flor de l'àrnica però d'aquí uns anys quan la planta estigui al final de la seva producció de flor també aprofitaran la fulla i l'arrel per fer cosmètica alternativa. Sirvent explica que la fulla antigament l'assecaven i se la fumaven. Aquest era un remei per guarir la bronquitis. La iniciativa de Taüll Orgànics està subvencionada pel Consorci Ribagorça Romànica. Amb l'objectiu de donar a conèixer aquest projecte pioner realitza visites guiades i jornades de portes obertes a la plantació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins