Societat

Una batuda de senglars limita l'accés a Collserola

Uns 70 caçadors de l'àrea metropolitana participen en una cacera controlada que es repetirà al gener i febrer propers

Els organitzadors justifiquen la iniciativa pel risc que suposa la proliferació d'aquests animals a prop d'àrees urbanes

Passejar per el Parc de Collserola per la zona de Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern és aquest dissabte una mica més complicat. El motiu és que diversos camins tenen restringit l'accés per una cacera controlada de porcs senglars.

La proliferació d'aquests animals, que arriben fins a zones més habitades amb el risc de provocar accidents o fer malbé conreus, ha obligat a les administracions a programar tres batudes. La primera, avui, i dues més l'any vinent.

Entre les vuit del matí i les tres de la tarda ni ciclistes, ni vehicles ni vianants poden accedir als espais de Penya del Moro, la Torre del Bisbe, Can Farriol i Font de Can Farriol, el Sot del Pi i Torrent del Bosc Llarg. Per garantir-ne la seguretat, en els accessos a aquestes zones s'han col·locat cartells informatius avisant de la cacera i també de la presència de senglars.

A més, diverses persones s'han situat en els encreuaments dels principals camins per informar als qui s'acosten a aquesta part de Collserola. A banda de la d'aquest dissabte, ja s'han programat dues batudes més pels dies 14 de gener i 4 de febrer del 2012.

Risc d'accidents i molèsties als conreus

La Societat de Caçadors de Sant Feliu, organitzadora de la cacera controlada d'aquest dissabte, calcula que hi participen 70 caçadors provinents d'arreu del Baix Llobregat i també d'altres indrets de l'àrea metropolitana de Barcelona.

“Estem contents, perquè com més escopetes siguem, més efectiva és la batuda”. Així de clar s'ha mostrat José Antonio Ortiz, vicepresident de l'organització, que no ha dubtat a afegir que l'objectiu d'aquesta jornada és “eliminar porcs senglars”.

Segons ha explicat, els animals baixen, bé en solitari o acompanyats de les seves cries del bosc a zones habitades “i això és un problema”, ha remarcat. “Aquí a la vora hi ha una zona de barbacoes i baixen a buscar menjar, però poden fins i tot atrevir-se a baixar fins el nucli urbà”, ha assegurat.

El caçador ha matisat que “si l'animal no va ferit, no passa res”, però ha instat a no oblidar els riscos que suposa un animal salvatge passejant per zones habitades. Entre aquests, ha citat la possibilitat de provocar accidents de trànsit.

Les molèsties també passen pels conreus. “Arrasen amb tot”, ha explicat Josep Ignasi Catalán, resident a la zona. “A vegades deixen els hortets com si hagués passat un tractor”, afegeix. Per aquest motiu, ha donat la seva absoluta aprovació a iniciatives com les d'avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA