Societat

La contraportada

“Els voleu adoptar?”

Una associació protectora d'animals es fa càrrec de la gossera de la Garrotxa, on hi ha recollits un centenar d'exemplars

Quan noten que entra un foraster, els gossos recollits a can Mali d'Olot es posen a lladrar i al visitant li sembla que li estan suplicant que els treguin de la gàbia i se'ls enduguin a casa. Aquesta és precisament la missió que s'ha marcat l'Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa Terra Viva, concessionària des de la setmana passada del servei de recollida i custòdia d'animals de companyia de la Garrotxa, després que van guanyar el corresponent concurs convocat pel Consell Comarcal. Explica Mònica Aguilar, presidenta de l'associació, que van a fires i fan campanyes de conscienciació per aconseguir llars d'acollida per al centenar de gossos que ara mateix tenen en aquestes instal·lacions del pla de Dalt. “És la xifra més alta dels últims anys”, lamenta, mentre ella i un dels seus companys, en Joan, treuen a fora en Simba, la Malú i la Brenda per fer la fotografia d'aquest article (“si us plau, no els retratis a les gàbies, és molt depriment”). Malgrat la saturació, la dona es mostra esperançada, ja que en les darreres setmanes han tancat deu adopcions, una xifra alta. També volen atraure voluntaris que duguin a passejar els animals durant unes hores, una pràctica que ja té alguns adeptes.

La nova adjudicació és un punt d'inflexió important en l'historial –més aviat controvertit– d'aquest servei. El vicepresident del consell, Josep Berga, recalca el fet que per primer cop se'n cuida una entitat “animalista” i que, per primer cop també, s'ha exigit que el servei es professionalitzi i no depengui exclusivament del voluntariat. El canvi coincideix, a més, amb el fet que les gosseres ja no pertanyen, com fins ara, a la concessionària, sinó que són del consell mateix.

L'adjudicació es retribueix amb 59.000 euros anuals i s'estableix un incentiu clau: per cada adopció que es faci, el consell pagarà 280 euros a l'associació. Qui s'emporta un gos ha de pagar 120 euros, un preu que cobreix la col·locació del xip, la garantia que l'animal està en bones condicions i, si convé, l'assessorament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.