Societat

Tres morts relacionades amb el focus de legionel·la de Calp

La Generalitat ha clausurat l'hotel on s'ha detectat el bacteri de forma preventiva

Catorze persones més també estan afectades

La Conselleria de Sanitat ha informat que les anàlisis realitzades a tres morts, de nacionalitat anglesa i edats entre els 73 i els 78 anys, han donat positiu de pneumònia per legionel·la i estan relacionats amb el focus localitzat en la localitat de Calp.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, els resultats de la investigació portada a terme per la direcció general de Salut Pública en relació amb aquests casos mostren que es tracta d'un brot epidèmic que actualment afecta a catorze persones —deu turistes anglesos i quatre ciutadans espanyols—.

Les mateixes fonts han assenyalat que “de forma immediata, la Conselleria de Sanitat ha adoptat totes les mesures oportunes per a controlar aquesta agrupació espai-temporal de casos”, localitzada en un hotel de la localitat.

“Es va aplicar el protocol europeu previst, consistent en la comprovació del compliment de la normativa en les instal·lacions i la presa de mostres per a localització del bacteri”, han afegit.

A més, com mesura de reforç, es va procedir a la neteja total dels sistemes conductors d'aigua —desinfecció i neteja de totes les instal·lacions de l'hotel d'acord als protocols establerts i la normativa vigent—.

També s'ha comprovat que l'establiment complia estrictament amb la normativa en matèria d'instal·lacions, i una primera presa de mostres va donar negatiu, però al marge dels resultats analítics, l'evidència epidemiològica defineix aquesta localització com el focus d'infecció, segons la Generalitat.

De fet, davant la continuïtat dels casos s'ha procedit a una segona presa, els resultats de la qual han donat positius.

Els resultats de les anàlisis epidemiològiques confirmen 14 casos relacionats amb el focus, pel que s'ha procedit a clausurar l'establiment hoteler de forma preventiva d'acord als antecedents descrits, les característiques biològiques del bacteri i la vulnerabilitat de la població exposada.

“Amb la clausura preventiva de la instal·lació tenim la garantia que no va haver cap nou contagi i es podran avaluar les mesures estructurals amb el deteniment que la situació requereix”, han conclòs les mateixes fonts



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona