Societat

LLUÍS LLORET I QUER

ALCALDE DE BÀSCARA (CIU)

“La nova escola és el que ens falta fer”

L'alcalde de Bàscara explica que els ajuntaments van haver d'assumir finançaments que ara els posen en situacions complicades

La nova escola i la recuperació del castell són els temes pendents del municipi

Lluís Lloret és alcalde de Bàscara des de fa 28 anys, però aquest és el mandat en què té els plens més plàcids: per primer cop no hi ha cap regidor d'oposició i la seva va ser l'única llista que es va presentar en les últimes eleccions.

Segons l'alcalde, Bàscara pateix ara els mateixos mals que molts altres municipis. Lluís Lloret no situa el seu municipi entre els més endeutats, però admet que estan passant una situació que els fa patir, tot i que assegura que estan mentalitzats per afrontar-la.

Com es planteja aquest nou mandat?

Hem dedicat molts anys a ordenar, urbanitzar i dotar els tres nuclis del nostre municipi –Bàscara, Orriols i Calabuig– dels serveis i equipaments que necessitàvem, com ara la llar d'infants, el CAP, el pavelló... Això ens ha demanat un gran esforç, al límit o una mica més enllà de la nostra capacitat. Ara tenim els equipaments acabats i ens centrarem a acabar el finançament.

El municipi està endeutat?

Com tots els ajuntaments actualment. Amb un pressupost per al 2012 que serà de prop d'un milió d'euros, i un endeutament d'entre un 70% i 80%, estem per sota del límit. Però estem en una situació que ens fa patir perquè hem hagut de fer coses com ara assumir el finançament del 100% de la llar d'infants, i encara tenim pendent el conveni amb la Generalitat. No és obligatori per a un municipi assumir una llar d'infants, però ho hem fet, perquè s'ha de fer; i és clar, això ara ens fa anar una mica malament.

Cap inversió prevista, doncs?

Segurament no començarem cap obra nova en els propers tres anys. Estem mentalitzats. Però també hem de seguir fent el manteniment dels equipaments que hem creat i aquesta situació general de crisi ens obligarà a tots a repensar una nova cultura del manteniment.

Quedaran aparcats temes importants?

La nova escola és l'equipament que ens queda pendent. Ara estan en barracons i en situacions precàries. La tenim prevista, planificada, serà enganxada a la zona esportiva. I l'escola vella es recuperarà per a la llar d'infants. Quan? Quan ens diguin que el programa del Departament d'Ensenyament ho permetrà. Amb aquesta crisi ara mateix no ho sabem.

L'hipòdrom continua sent la gran aposta de Bàscara?

És la nostra singularitat, l'únic que hi ha obert tot l'any a Catalunya. El polígon industrial ha quedat frenat per la crisi. L'hipòdrom, en canvi, integrat al parc de la Resclosa, és un conjunt d'unes 15 i 20 hectàrees en el qual apostem per dinamitzar l'economia municipal. Es va parar per les obres del TAV, ara a partir del març torna a començar el mercat dominical del cavall. I amb les entitats i clubs esportius d'aquest sector que s'hi impliquen, ja tenim vint caps de setmana programats per al 2012 amb activitats relacionades amb el món del cavall.

Queden altres reptes pendents?

El gran tema per als propers quatre anys, i que em fa especial il·lusió, és preparar la recuperació del castell. Hem aconseguit tancar el tema de les expropiacions i cal preparar-ne la recuperació.

Quin pressupost tindrà aquest projecte?

L'expropiació ha costat uns 615.000 euros. El projecte que presentarem i que confiem que podrà beneficiar-se de l'1% cultural inclourà dues actuacions –de 493.000 i 958.000 euros– i en total això representarà una operació global d'uns 2,10 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona