Societat

salut

Nou fàrmac per controlar les addiccions

S'ha presentat en un congrés mundial sobre drogues i alcohol, a Tarragona

Un nou fàrmac que ajudarà a controlar l'ansietat i minimitzar els danys en les persones que pateixen algun tipus de drogodependència o addicció, sobretot, a l'alcohol, és un dels avenços que s'han presentat a Tarragona en el marc del congrés Socidrogalcohol. Amb aquesta trobada, que acabarà dissabte, Tarragona esdevé el centre mundial del debat científic sobre drogues, addiccions i psiquiatria de l'addició. El nou fàrmac que permetrà un control del desig en els pacients addictes a drogues o a l'alcohol és el nalmefè i du segell danès. Segons Julio Bobes, president de Socidrogalcohol, a finals d'any ja es comercialitzarà a l'Estat espanyol.

En el congrés de Tarragona, organitzat per la societat Socidrogalcohol i l'Associació Mundial de Psiquiatria, hi prenen part més de 1.500 experts i membres de les organitzacions mundials més importants en aquest àmbit. A més d'aquest nou medicament, durant el certamen es presentaran altres avenços científics: des de vacunes per a la nicotina i la cocaïna fins a noves experiències en l'àmbit de la prevenció. I la prevenció és l'aposta principal del nou delegat del govern espanyol per al Pla Estatal sobre Drogues, Francisco de Asís Babín.

Impugnaran el projecte de Rasquera

El delegat del govern per al Pla Estatal sobre Drogues, Francisco Babín, va carregar contra la plantació de cànnabis projectada a Rasquera: “Una administració pública no pot fer una activitat il·lícita.” Babín va afegir que han demanat la informació del projecte “per impugnar-lo”, i té clar que “si s'arribés a fer la plantació, intervindria la fiscalia antidroga”. Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat, va reconèixer que “hi ha una certa alegalitat en la manera d'intervenir en aquest camp”, però diu que encara que el consum no sigui penalitzat “el transport i el cultiu sí que ho poden ser”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.