Societat

Recoder: “Invertir en el corredor de mercaderies faria baixar la prima de risc espanyola”

El conseller defensa la infraestructura en el marc de la cimera pel Corredor mediterrani amb representants polítics i empresarials del País Valencià, Balears i Múrcia

Assegura que els trens de mercaderies “són fonamentals per fer competitiva la nostra economia”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reivindicat aquest dilluns la necessitat que el govern espanyol inverteixi en el Corredor mediterrani assenyalant que es tracta d'una “oportunitat en temps de crisi”. Recoder s'ha referit a la situació econòmica i ha indicat que aquesta inversió “faria baixar la prima de risc espanyola”. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la ministra de Foment, Ana Pastor, n'és conscient i que complirà amb el calendari plantejat de connectar tots els ports de l'arc mediterrani l'any 2015 per ample europeu.

El conseller també ha recordat les recents paraules del periodista Joaquim Maria Puyal quan assegurava que s'havien confós diners i felicitat. “Hem confós els trens amb l'alta velocitat, però els trens de mercaderies són fonamentals per fer competitiva la nostra economia”, ha defensat Recoder durant la cimera pel Corredor Mediterrani a València.

Empresaris, autoritats portuàries i representants polítics de Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Balears s'han reunit aquest dilluns a València per posar en comú les estratègies per impulsar el Corredor Mediterrani. Recoder ha destacat “el compromís i l'aliança” de tots quatre territoris perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat com abans millor. El conseller ha defensat la infraestructura com una inversió que generaria oportunitats en temps de crisi i ha destacat que aquesta aliança també s'obre a la inversió privada.

Recoder ha recordat que moltes empreses tenen pendents les seves inversions i planificacions a l'espera que aquesta infraestructura sigui una realitat.El conseller ha destacat la necessitat de prioritzar el corredor i ha remarcat la seva rendibilitat econòmica.

El titular de Territori i Sostenibilitat també ha assenyalat que un cop aconseguit s'ha de continuar amb la “línia d'exigència a l'Estat” per tenir bons operadors que facin viable la infraestructura.

Lluís Recoder ha defensat l'agenda catalana del Corredor Mediterrani, un document que estableix les infraestructures ferroviàries i la programació de les tasques necessàries, assenyalant que és “complementari” a l'estudi tècnic que ha presentat el govern valencià. El conseller Recoder ha destacat que l'estudi de la Generalitat Valenciana “està molt ben fonamentat” i que està en la “mateixa línia”.

Per a la consellera valenciana d'Infraestructures, Isabel Bonig, actes com el d'aquest dilluns a València evidencien la “unanimitat” de tots els territoris en favor del Corredor Mediterrani. Bonig ha remarcat que la infraestructura és “vital” perquè l'Estat sigui “la porta sud d'Europa” front a la competència dels ports nord-europeus.

Bonig, de la seva banda, ha defensat que el govern espanyol aposta pel Corredor Mediterrani i ha recordat el compromís de la ministra de Foment amb l'elaboració del projecte del tercer carril de cara a 2013.

Davant les preguntes dels mitjans, Bonig ha insistit diverses vegades en remarcar aquest “compromís” per part de l'executiu que presideix Mariano Rajoy. La consellera ha recordat les paraules de la ministra Pastor assenyalant que en els pressupostos de 2013 es destinaran 1.230 milions per al tercer carril d'ample europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels