Societat

“S'han viscut moments de pànic i d'impotència”

L'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, va explicar ahir que el municipi ha viscut en les últimes hores “moments de pànic i sobretot d'impotència”, en veure que el foc s'acostava a les cases. Els moments més crítics, segons explica l'alcaldessa, que és nova en el càrrec de fa pocs dies, van ser la nit de diumenge a dilluns. Palet ha concretat que veien que el foc baixava i s'acostava al poble, però que els bombers no donaven l'abast, i que no hi van poder anar fins al cap de molta estona.

“Les flames van arribar a tocar del nucli urbà. Sort dels pagesos amb tractors, voluntaris amb cisternes d'aigua i l'ADF, que van evitar que les flames arribessin dins el poble. Si no hagués estat per ells, possiblement ara estaríem parlant d'un nucli urbà cremat”, va relatar l'alcaldessa, que hi va afegir: “Si no arriba a ser per tots aquests voluntaris, hauríem sortit a la portada dels diaris, amb tot el poble cremat.” Destaca que el foc anava a molta velocitat i que tenien molta por que cremés el nucli, però finalment només s'ha de lamentar algun cobert de palla cremat i el desastre ecològic de l'entorn. “Per sort –diu– no s'han hagut de lamentar víctimes i només s'ha cremat algun cobert de palla, però hem perdut totes les oliveres centenàries i s'ha cremat tota la zona de la Garriga, de gran riquesa de fauna i flora, que es volia declarar bé d'interès local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES