Societat

societat

Castelló i Portbou recorden les víctimes dels incendis

Milers d'espelmes van il·luminar la basílica de Santa Maria de Castelló i es van recollir fons per la reforestació de l'Alt Empordà

A Portbou, es va fer una ofrena floral i un minut de silenci

Castelló d'Empúries i Portbou van retre ahir homenatge a les víctimes dels incendis del juliol a l'Alt Empordà, amb dos emotius actes que van reunir una gran quantitat de persones. A Castelló, 2.000 espelmes van il·luminar la basílica de Santa Maria i algun miler més es van repartir entre els més de mil assistents. A Portbou van fer una ofrena floral al mar amb barques. En els dos actes es va fer un minut de silenci i tots dos van ser multitudinaris. Els focs de l'Empordà van cremar més de deu mil hectàrees, i es van cobrar quatre vides, dues a Portbou, una a Agullana i una a Llers.

En el cas de Castelló d'Empúries, el promotor de la iniciativa, Bruno Pérez, ja tenia prevista la il·luminació de la basílica amb espelmes quan va quedar finalista del concurs organitzat per l'empresa Ceres Roura pel seu centenari. Però, quan es van produir els incendis de l'Alt Empordà, Pérez va decidir reconduir l'acte en un homenatge a les víctimes i recollir fons. La cerimònia d'encesa es va fer mentre sonaven les campanes. Tot seguit es va fer un minut de silenci. Tots els assistents podien comprar una candela a un euro, que es destinarà a reforestar l'Empordà. En un acte molt emotiu, hi van intervenir l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavi Sanllehí; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; el propietari de Ceres Roure, i el mateix Bruno Pérez.

A Portbou, l'acte en memòria de les dues persones mortes en caure per un penya-segat mentre fugien del foc el passat 22 de juliol va reunir una gran quantitat de persones. Diverses embarcacions es van acostar fins al lloc dels fets i van llençar flors a l'aigua en record de les víctimes. Després, al port, es va fer un minut de silenci.

Divendres passat, també es van fer festes solidàries per als afectats del foc a Llers, on van fer una botifarrada popular i ball, i a Cantallops, on es va organitzar un concert amb Toti Soler, la Troba Kung-Fu, Samitier i Sílvia Pérez Cruz. I, avui mateix, en el marc del festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols també es farà un concert solidari a partir de les vuit del vespre. L'entrada costa cinc euros, que es destinaran als afectats pels incendis.

LA XIFRA

2.000
candeles
van il·luminar ahir la basílica de Castelló d'Empúries en un acte que va atreure molt de públic.

Avinyonet i Vilanant homenatgen els voluntaris

Avinyonet de Puigventós farà la seva festa major del 4 al 9 de setembre, després que l'ajornessin a causa dels incendis del mes de juliol que van cremar més de deu mil hectàrees a l'Alt Empordà. El municipi, com ja va avançar l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, poc després dels focs, aprofitarà els actes de festa major per fer un acte d'homenatge als voluntaris i els professionals que van participar en les tasques d'extinció dels focs. Serà el 8 de setembre, a dos quarts de nou del vespre.

El mateix va fer el municipi de Vilanant, que va celebrar ja la festa major i que el passat dia 14 va programar també un acte per homenatjar els bombers, pagesos, ADF i voluntaris. Hi va participar l'Orfeó de l'Empordà i Núria Feliu. A més, a Vilanant han fet una samarreta solidària dissenyada per l'il·lustrador JAP, col·laborador d'El Punt Avui, que viu al municipi alt-empordanès. La samarreta per davant diu “Encesos per l'Empordà” i al darrere hi ha una llista de tots els pobles que van quedar afectats per l'incendi. Segons ha explicat l'alcaldessa, Anna Palet, els diners recaptats seran per col·laborar en l'acció forestal de regeneració de la zona cremada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva