Societat

El Concurs de Castells reforça la venda d'entrades

Es redueix el nombre d'invitacions i s'unifica el sistema per intentar evitar el col·lapse del 2010

La competició aplegarà 32 agrupacions després que s'hi hagi convidat les dues colles petites de Tarragona

L'organització del XXIV Concurs de Castells, que se celebrarà a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona els dies 6 i 7 d'octubre, vol evitar el “pànic” per aconseguir entrades que es va viure en la darrera edició, ara fa dos anys, quan les localitats es van exhaurir en menys d'una hora. Aquesta nova edició, que per primer cop es realitzarà en dues jornades i aplegarà la quantitat rècord de 32 colles, disposarà d'un nou sistema unificat i per internet de venda de localitats, que s'obrirà dijous a les dotze del migdia, i amb el qual es vol donar una millor resposta a l'alta expectació que genera la diada.

En total, es comercialitzaran 11.000 entrades, 5.500 per a cadascuna de les dues jornades en què es dividirà la competició: la de diumenge 7 al matí, en què actuaran les dotze millors colles, i la del dissabte 6 a la tarda, en què participaran vint agrupacions castelleres més. “Doblem el nombre d'entrades disponibles per a cada jornada respecte del 2010”, va detallar Xavi González, director del concurs.

Nova distribució

Fa dos anys, el públic en general tan sols va poder adquirir 3.000 entrades, mentre que les mateixes colles castelleres van distribuir un paquet similar de localitats entre els seus aficionats. Enguany, però, totes les entrades es vendran a través del sistema municipal de venda per internet, Tàrraco Ticket, i no seran numerades. “És previsible que durant les primeres hores hi hagi problemes en el sistema, ja que esperem que la demanda sigui molt alta”, va reconèixer, però, González. El 2010, amb tan sols catorze colles participants, es van rebre 9.000 peticions en una hora.

En tot cas, s'ha reduït el nombre d'invitacions institucionals i per a patrocinadors, mentre que cada colla tan sols rebrà entre 20 i 30 entrades per atendre els seus compromisos. Cada localitat tindrà un cost de 12 euros (el preu s'ha triplicat respecte al 2010), i finalment no es vendran abonaments.

Vuit colles s'hi estrenen

Demà a la tarda se celebrarà a l'Antiga Audiència de Tarragona l'acte del sorteig de l'ordre d'actuació i situació a plaça de les dues jornades del concurs, un cop s'ha definit quines seran les colles participants. Finalment, seran 32 agrupacions les que prendran part en el concurs: 30 classificades segons el rànquing i les dues colles de Tarragona (Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau), que tot i no haver-se classificat han estat convidades per actuar dissabte. Entre les participants, hi ha vuit colles que per primer cop actuaran en el concurs: Margeners de Guissona, Moixiganguers d'Igualada, Minyons de l'Arboç, Tirallongues de Manresa, els Castellers d'Esplugues, del Poble Sec, de Badalona i de la Sagrada Família.

Cada colla podrà provar fins a cinc construccions, de les quals puntuaran les tres millors. Les agrupacions que actuïn dissabte ho faran en solitari si proven castells d'igual o major dificultat que el tres de vuit, mentre que diumenge el castell límit per actuar en solitari serà el quatre de nou amb folre. La classificació final serà única.

LA XIFRA

5.500
entrades
es posaran a la venda per internet per a cada jornada del concurs a partir de dijous al migdia.

Els Minyons de Terrassa, els únics que declinen participar-hi

Les colles participants al concurs s'han decidit d'acord amb un rànquing que valora les cinc millors actuacions de cada agrupació des de l'1 de setembre de 2011 i fins al 31 d'agost passat. Tot i això, un cop tancat, les colles classificades poden acceptar o no la invitació. De les 30 classificades, però, tan sols els Minyons de Terrassa (en quart lloc en el rànquing, però tradicionalment contraris a la filosofia del concurs) han declinat l'assistència. Algunes de les colles que finalment sí que hi participaran han pres la decisió en assemblea, com és el cas dels Margeners de Guissona, que ho van aprovar dimecres amb un ajustat resultat de 39 vots a favor i 36 en contra. Altres colles com ara els Bordegassos de Vilanova han decidit tornar-hi per primer cop des del 1988.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva