Festes populars i fires

Calaf (Anoia)

Per Tots Sants, ofici de trementinaire

La fira calafina combina parades de productes artesans amb la Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, i enguany incorpora demostracions de l'ofici de les trementinaires

La tardor ja és aquí... Comença el fred, i la natura agafa tons marronosos i vermells. A Calaf ja fa molts anys que ho celebren amb la tradicional Fira de Tots Sants. Tot i el fred, els estrets carrers del centre històric s'omplen cada any de visitants l'1 de novembre. Les parades, principalment de productes artesans, es concentren a la plaça Gran i la plaça de les Eres i es combinen amb una Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, torrades i mistela.

Enguany, la Fira de Tots Sants presenta una novetat ben atractiva: l'ofici de trementinaire. Hi haurà demostracions en directe dels secrets que amaguen els remeis naturals i explicacions sobre aquests productes guaridors.

Fruits de tardor

Durant tot el matí tindrà lloc la Mostra de Fruits de Tardor: carbasses, magranes, nespres, raïm, mandarines, castanyes, moniatos, ametlles, codony, caquis... i la Fira d'Artesania: alimentació, bijuteria, roba, articles per a la llar, decoració... També hi haurà portes obertes al castell de Calaf i la possibilitat de fer-hi una visita comentada. Com mana la tradició, es repartiran castanyes torrades i mistela entre tots els assistents, gentilesa de l'Ajuntament de Calaf i amb la col·laboració de l'associació ARCA.

Una de les tradicions dels visitants de la Fira de Tots Sants és la compra d'alls. I perdura tot i el pas dels anys. Els paradistes afirmen que, tot i que es nota la crisi econòmica, les vendes –almenys les d'alls, cabeces de 40 o 50– no han caigut en les darreres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.