Els gegants i les cucaferes de Tortosa «viuran» a la llotja del parc

Els gegants, les cucaferes i la resta del bestiari festiu de Tortosa tindran un espai digne. El govern municipal ha decidit aprofitar les obres de reforma integral del parc municipal Teodor González per rehabilitar també la llotja medieval, que es convertirà en un equipament museístic per exhibir i conservar els elements festius de la ciutat, que fins ara es trobaven dispersos en diferents espais. Alguns dels gegants, per exemple, es guardaven al vestíbul de l'edifici de l'ajuntament, però les cucaferes i els nans han estat durant molts anys al magatzem de la brigada municipal. Ara el consistori rehabilitarà la llotja del segle XIV, que quedarà tancada amb un vidre de seguretat. A més, en el projecte també es preveu la instal·lació d'una nova il·luminació exterior i interior. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar ahir que l'exposició del bestiari popular i tradicional estarà «degudament interpretada», amb una senyalització informativa que tindrà un caràcter educatiu, divulgatiu i artístic. «Amb aquesta actuació, a més, resolem de manera definitiva l'emplaçament dels gegants», va concloure.

Bel va fer aquestes declaracions durant la presentació, ahir, de les obres que fa setmanes que s'estan fent al parc municipal. L'Ajuntament ha plantejat l'actuació més important des que Tortosa va començar a construir el parc, a finals del segle XIX. Així, les obres afecten més de 42.000 metres quadrats, i es preveu la reposició d'arbres i plantes, la restauració dels ferms, i la renovació de l'enllumenat i del mobiliari urbà, així com la rehabilitació del llac i de la pèrgola, i l'automatització del sistema de reg. A més, el projecte també inclou la renovació del parc infantil, un dels més representatius de la ciutat, i la creació d'un segon espai per a jocs, a més d'un circuit amb elements per fer exercici físic. L'empresa encarregada de fer les obres és Urbaser, amb un pressupost de 687.014 euros que es finançaran a través del fons estatal d'inversió local (FEIL). Segons Bel, per les festes de la Cinta ja hauran acabat la majoria dels treballs, i només restaran les actuacions de jardineria, que es faran a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Terrassa col·labora amb projectes d’ajuda a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona