35 dones de diferents associacions participen al taller «La Mirada de les Dones de les Franqueses del Vallès»

Els dos tallers participatius que s'han fet aquesta setmana a les Franqueses, dimecres a la Nau de Can Ganduxer de Corró d'Avall i dijous a l'Escola d'Adults de Bellavista, amb el nom de La Mirada de les dones de Les Franqueses del Vallès han tingut molt bona acollida, segons explica l'Ajuntament. Un total de 35 dones de diferents entitats i associacions del municipi van aportar les seves opinions i propostes de millora tant des del punt de vista individual com també grupal. Aquests tallers han estat organitzats per l'Àrea de Polítiques Socials, Igualtat i Sanitat de l'Ajuntament de les Franqueses, amb la col·laboració de l'associació Espais per a la Igualtat.

Alguns dels punts a millorar que van comentar les participants als tallers són augmentar les places de les escoles bressol del municipi amb previsió del creixement demogràfic que experimenta les Franqueses; millorar les instal·lacions de l'estació de Renfe a Corró d'Avall i la freqüència de pas dels trens; fomentar la corresponsabilitat entre les dones i els homes en les tasques de la llar i fomentar la conciliació de la vida familiar i laboral; fer més difusió de les activitats que es duguin a terme per a la gent jove; disposar d'informació i recursos sobre qüestions de salut relacionades amb les dones (menopausa, sexualitat, cursos de preparació per al part); fomentar el civisme al carrer i el respecte entre la ciutadania; augmentar les places per als casals de reforç escolar i disposar de cursos de formació ocupacional referents al sector de la indústria i els serveis, entre d'altres.

El primer taller va començar amb la benvinguda i la presentació de la regidora de l'Àrea de Polítiques Socials, Igualtat i Sanitat, Gisela Santos, que va destacar la importància d'establir un canal de comunicació i participació ciutadana que doni rellevància a la veu de les dones del municipi per tal de conèixer les seves opinions i necessitats reals.

L'activitat va estar dinamitzada per Sandra Buil, tècnica de l'associació Espais per la Igualtat. Després que les dones fessin les seves aportacions, es va treballar la priorització de les propostes sorgides per arribar a un consens grupal dels punts proposats. La informació obtinguda d'aquest taller es treballarà perquè es pugui incorporar en futures actuacions, especialment en el Programa d'Igualtat 2010.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Programa Dona 2009 de les Franqueses del Vallès amb l'objectiu d'impulsar el II Pla d'Igualtat del municipi per tal d'establir mesures que permetin a ambdós sexes comptar amb les mateixes oportunitats de participació i així reduir progressivament les desigualtats de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona