Societat

La Setmana Santa tanca un bon hivern de neu al Pirineu

Els hotelers de muntanya esperen una ocupació del 80% amb totes les pistes d'esquí obertes i funcionant a ple rendiment

Algunes estacions han decidit allargar la temporada fins a l'abril per la gran quantitat de neu

Les estacions d'esquí catalanes tanquen aquesta Setmana Santa una temporada molt positiva per la presència abundant de neu des del principi i fins avui. De fet, gràcies a l'abundància i la qualitat de la neu, moltes estacions han decidit prorrogar la temporada més enllà dels dies de vacances.

Vaquèira-Beret obrirà diàriament fins al 7 d'abril i després tots els caps de setmana fins al 5 de maig. Portainé també té previst ampliar la temporada durant els tres primers caps de setmana d'abril, el Port del Compte allargarà cada dia fins al 7 d'abril. A la Cerdanya, la Masella es planteja arribar fins a l'1 de maig i la Molina també obrirà a l'abril.

La resta tancaran després de Setmana Santa, com tenien previst, però podran oferir un final de temporada pletòric, amb pràcticament el 100% de les instal·lacions obertes i uns bons gruixos de neu, tant les d'esquí alpí com les d'esquí nòrdic, gràcies a les nevades d'hivern.

Es tracta de la millor temporada dels últims cinc anys, segons han explicat fonts del sector. Des de la temporada 2007/2008 s'havia ajuntat al Pirineu català la falta de neu i la crisi econòmica, que retreu el mercat. Però aquesta Setmana Santa es posarà el colofó a una molt bona temporada en l'aspecte meteorològic i, per tant, un bon balanç final en visitants i en nombre de pernoctacions.

A Lleida, el Patronat de Turisme de la Diputació preveu que, del 24 de març a l'1 d'abril, uns 70.000 turistes visitaran les comarques lleidatanes i es faran més de 150.000 pernoctacions en les diverses modalitats d'establiments d'allotjament turístic, tant a les comarques del Pirineu com a la plana. L'oferta d'allotjament per a aquests dies serà d'unes 40.000 unitats entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis i un nombre indeterminat de segones residències i apartaments privats ocupats.

Els hotels són els més optimistes. La Federació d'Hostaleria de Lleida preveu que els establiments hotelers del Pallars, l'Aran, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell arribin en conjunt a un 80% d'ocupació de divendres sant a dilluns de Pasqua. En canvi, en el primer tram de la Setmana Santa, entre ahir, diumenge de Rams, i dijous sant, l'ocupació rondarà el 40%, segons les previsions de l'entitat.

També les cases de turisme rural de les comarques de muntanya confien a arribar al 80% d'ocupació durant els dies forts de les vacances de primavera i entre un 20% i un 30% durant els primers dies d'aquesta setmana.

LA XIFRA

80
per cent
d'ocupació es preveu a les comarques del Pirineu de Lleida durant la Setmana Santa.

LA DATA

05.05.13
Es preveu
el tancament de l'estació de Vaquèira-Beret, gràcies a l'abundància i la qualitat de la neu.

Les reserves globals baixen un 5%

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) estima que aquesta Setmana Santa les reserves cauran un 5% i que la tendència continua sent la dels últims anys: viatjar prop de casa. Així doncs, el turista català es mourà majoritàriament dins del país, però també a diversos indrets de l'Estat espanyol com ara Andalusia, Madrid, les Canàries i les Balears. Pel que fa als viatges de mitjana distància, la població escull destinacions pròximes: Roma, París –sobretot Eurodisney– o Londres. L'ACAV també indica una revifada de reserves a Egipte, tot i que de manera molt tímida. Quant als viatges de llarga distància, les destinacions estel·lars continuen sent l'Índia, Tailàndia, Nova York, el Canadà i el Carib. Les agències també destaquen un lleuger descens en el turisme receptor, que estarà format principalment per ciutadans d'Alemanya, Anglaterra, Rússia, la Xina i països àrabs com ara l'Aràbia Saudita. Per a la temporada d'estiu, l'ACAV preveu que les agències mantindran el nombre de reserves, tot i que l'inici del 2013 ha estat més fluix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.