Societat

Comença la recollida de firmes de la ILP per a una renda mínima de 664 euros

Aquesta xifra és el mínim que haurien de cobrar cada persona perquè no quedi per sota del llindar de la pobresa

Els impulsors han d'aconseguir un mínim de 50.000 signatures perquè la iniciativa sigui acceptada i es pugui debatre al Parlament

Aquest diumenge ha començat la recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que impulsa la creació d'una renda mínima garantida de 664 euros al mes, que és la xifra mínima perquè cap persona quedi per sota del llindar de la pobresa. Des d'avui, els impulsors disposen de 120 dies hàbils per arribar a les 50.000 signatures necessàries perquè sigui acceptada i asseguren que el que busca aquesta renda és “rescatar les persones”. Actualment a Catalunya hi ha cap a 300.000 persones que no reben cap ingrés. Aquest grup seria susceptible de rebre la renda garantida i també d'entre els aturats –664.050 aquest març passat–, tots aquells que no arribin als 664 euros mensuals.

L'assemblea de Treballadors Aturats de Barcelona ha engegat aquest diumenge la campanya de recollida de firmes a la plaça de la Marina-Zona Franca. Els impulsors donaran per finalitzada la campanya de recollida de firmes aproximadament a l'octubre, esgotant tot el temps possible amb l'objectiu de no només aconseguir les signatures mínimes necessàries per continuar els tràmits, sinó que aposten per obtenir tot el suport possible. Per aconseguir-ho també inicien una campanya paral·lela de sensibilització sobre la necessitat d'aquesta renda, com actes amb vídeos informatius.

El passat 12 de març la mesa del Parlament va admetre a tràmit la ILP per crear per llei una renda garantida de ciutadania, tal i com estableix l'Estatut de Catalunya. Ara, els impulsors han d'aconseguir un mínim de 50.000 signatures per tal que aquesta iniciativa tiri endavant i sigui debatuda al Parlament.

La proposta dels impulsors és establir una renda de 664 euros mensuals, que és la xifra mínima que marca l'indicador de rendes de suficiència, perquè tots els ciutadans catalans majors de 18 anys tinguin cobertes les necessitats bàsiques, tot i que aquells ciutadans que ja rebin algun tipus de prestació rebrien la part proporcional fins assolir aquests 664 euros.

La ILP compta amb el suport d'entitats com l'Assemblea de Treballadors Aturats de Barcelona, Assemblea Social de Catalunya, ATTAC-Acordem, Enginyeria sense Fronteres de Rubí, Església Plural, Front Cívic de Catalunya, Xarxa de Renda Bàsica, Socialisme XXI, Justícia i Pau, UGT; sindicats com CCOO, UGT, CO.BAS i partits polítics com ERC, PSC i ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.