EL PUNT CASTELLER

Pel gamma extra verd

Les Santes també poden veure el primer castell de nou de l'any de Jove i Capgrossos

Les Santes tornaran a donar el tret de sortida a la temporada de gamma extra. Com si ja fos una tradició, els Castellers de Vilafranca volen portar el primer castell de gamma extra de l'any a la diada de la festa major de Mataró. Per als verds no hi ha ensopegades que valguin, i tot i la caiguda amb el tres de nou de la setmana passada a Calafell, no volen moure ni un centímetre els plans que duien preparats per una diada de les Santes que promet, i molt.

Per començar, els verds volen, precisament, atacar el tres de nou amb folre i recuperar la confiança amb aquest castell. Tot seguit arribarà el moment de la veritat, el d'afrontar l'intent de dos de nou amb folre i manilles, una torre que han estat treballant molt intensament les darreres setmanes i que tradicionalment ha estat un castell d'èxit segur per als vilafranquins.

A més a més, també tenen preparats el quatre de nou amb folre i el pilar de set. Una diada que faria pujar un altre esglaó la temporada castellera i que serviria als vilafranquins per treure's l'espina de Les Santes de l'any passat, on van ensopegar amb la mateixa torre i el quatre de nou amb el pilar.

Tot a una carta

Tot i que, a diferència d'altres anys, arriben a Les Santes sense cap castell de nou a la butxaca, els Capgrossos de Mataró van molt forts i aspiren a repetir, i fins i tot a superar, la millor actuació de la seva història. Així, els de la camisa blava volen alçar diumenge al migdia a la plaça de Santa Anna el tres i el quatre de nou amb folre, repetir el pilar de set folrat i, com a tercer castell, triar entre el cinc de vuit, el quatre de vuit amb el pilar i, atenció, un inèdit per als mataronins, el tres de vuit amb el pilar.

Entre Vilallonga i Mataró

Capgrossos pot no ser l'única colla que vulgui estrenar el tres de nou per Les Santes. La Jove de Tarragona va per feina i tot que no s'ho ha marcat com una obligació, estan molt engrescats per estrenar el tres de nou. Els de Jordi Crespo van, però, pas a pas, i per a ells és imprescindible descarregar el dos de vuit amb folre dissabte a la tarda a Vilallonga del Camp. Si el dos és un èxit, aniran pel tres de nou a Mataró, i fins i tot, poden repetir-hi el cinc de vuit.

Qui també va a Vilallonga és la Vella de Valls, que tot i arrossegar encara la lesió de l'enxaneta titular, vol portar a plaça una gamma alta de vuit ben completa, amb el cinc de vuit, el dos de vuit amb folre i el quatre de vuit amb el pilar.

Vilallonga del Camp (Tarragonès)
Dissabte 25, a les 18 h a la plaça de l'Església, actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets del Serrallo.
Sant Miquel de Balenyà (Osona)
Dissabte 25, a les 18 h, diada de festa major amb els Sagals d'Osona i els Tirallongues de Manresa.
Almoster (Baix Camp)
Dissabte 25, a les 19.30 h a la plaça de la Cooperativa, diada de festa major amb els Xiquets de Reus.
Mataró (Maresme)
Diumenge 26, a les 12 h a la plaça Santa Anna, diada de les Santes amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
El Vendrell (Baix Camp)
Diumenge 26, a les 13 h a la plaça Vella, diada de Santa Anna amb els Xiquets de Reus.
Salt (Gironès)
Diumenge 26, a les 18 h a la plaça Lluís Companys, diada amb els Marrecs de Salt, els Castellers de Sabadell i els Xerrics d'Olot.
XIULETS

Sense autocar

Els Marrecs de Salt van haver de muntar a corre-cuita una caravana de cotxes per arribar diumenge passat a la diada del Raval de Barcelona després que l'autocar que havien contractat ni tan sols aparegués. Tot no van ser males notícies, ja que van poder descarregar el seu primer dos de set de l'any.

L'ANÈCDOTA

40 anys de pilars de sis rosats

La Vella de Valls celebra aquest divendres el quarantè aniversari del seu primer pilar de sis carregat. Aquest espadat, que en aquells moments només havien assolit els Nens del Vendrell, es va carregar a la festa major del barri de la Colla Vella l'any 1969. Entre altres fites dels rosats d'aquella època, cal destacar els primers quatre de nou folrat descarregat (1981) i tres de nou amb folre carregat (1982) de la represa i del segle XX.

APLAUDIMENTS

Cap al Patrimoni de la Humanitat

Ja tenim un nou pas endavant perquè els castells siguin declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Després del suport del Parlament català, l'Estat ha donat el seu vistiplau perquè el fet casteller pugui ser candidat en aquest procés que tot just entra en la seva fase final.

Frec a frec a la part alta

CARLES HERÈDIA

Amb Vilafranca sumant punts setmana rere setmana i aferrada cada cop més al liderat, ara el punt d'especial interès és la lluita pel segon lloc. Aquesta setmana, a més a més, es poden donar molts canvis. Amb una Joves de Valls que no actua i uns Minyons de Terrassa de vacances, els Capgrossos de Mataró i la Vella de Valls poden superar-los amb facilitat. De fet, la Vella ja ha passat els Minyons i podria plantar-se fàcilment a la segona posició amb la seva actuació de Vilallonga, això sí, amb el permís dels Capgrossos, que segons què facin a Les Santes podrien desbancar els rosats.

La resta de la taula presenta poques variacions. No obstant, el segon quatre de vuit dels Xiquets de Reus ha permès als de la camisa avellana superar els Sagals d'Osona. També tenim una nova irrupció al rànquing, amb els Marrecs de Salt que han avançat els Castellers de Sabadell després de la seva bona diada a Barcelona.

RÀNQUING CASTELLER

POSICIÓ I COLLA MILLOR ACTUACIÓ PUNTS 1 Castellers de Vilafranca
4de8p,3de9f, 4de9f 9308 2 Colla Joves Xiquets de Valls
3de9f, 5de8, 2de8f 6824 3 Colla Vella dels Xiquets de Valls
5de8, 3de9f, 4de8p 6501 4 Minyons de Terrassa
3de9f, 4de9f, 3de8p (c) 6274 5 Capgrossos de Mataró
5de8, 4de8p, 2de8f 5963 6 Colla Jove Xiquets de Tarragona
3de8, 5de8, 4de8 4664 7 Castellers de Sants
3de8, 2de8f, 5de7 4185 8 Castellers de Barcelona
2de7, 4de8, Pde6 3890 9 Xiquets de Tarragona
3de8, 4de8, 2de7 3654 10 Castellers de Lleida
4de8, 2de7, 3de8 3526 11 Castellers de Terrassa
4de8, 2de8f (c) 2844 12 Xiquets de Reus
5de7, 4de7p, 4de8 2614 13 Sagals d'Osona
4de8 (c), 5de7, 3de7ps 2593 14 Margeners de Guissona
5de7, 4de7p, 3de7p 2330 15 Marrecs de Salt
5de7, 2de7, 3de7ps (c) 2294 Dades facilitades per www.moncasteller.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona