Societat

Un altre cap de setmana amb més trobades d'escoles en valencià

L'equador de l'activitat posa de manifest la voluntat popular de seguir amb aquest projecte de redreçament cultural del poble valencià

Les Trobades arriben aquest cap de setmana a a la meitat de la cursa de festes per la llengua que recorren les comarques del País Valencià durant la primavera.

Fins ara se n'han celebrat 9, que han acollit més de 100.000 assistents. Comptant les Trobades d'aquest cap de setmana en queden 8 més fins el 15 de juny, quan Faura aculla la Trobada del Camp de Morvedre i com a punt i final d'aquestos aplecs lúdics i reivindicatius, que són l'emblema d'Escola Valenciana.

La Trobada de Guardamar de la Safor arrancà ahir a les 17 hores amb una cercavila que desembocà als vora 100 tallers i paradetes distribuïts pels carrers del poble i per on van al llarg de la vesprada com a mínim uns 14.000 assistents.

Com és habitual a les Trobades, també en la de Guardamar de la Safor s'han celebrat durant els mesos previs a la festa per la llengua activitats, que van començar al mes de febrer i que van acabar ahir amb el lliurament dels Premis Sambori de literatura, on han participat l'alumnat des centres educatius de la comarca.

La Trobada de la Safor-Valldigna acabà amb un concert de la Gira d'Escola Valenciana a la platja de Guardamar de la Safor. Fou un concert gratuït a les 22.30 hores amb les actuacions d'Aspencat, Benimaklet Klub Ska i Dolç Tab Jazz.

La Gira d'Escola Valenciana continua així rodant pel País Valencià amb 11 concerts i més de 20 grups. Conclourà amb el Feslloch, el festival de tres dies que se celebra a Benlloch els dies 11,12 i 13 de juliol, amb més de 20 actuacions musicals.

Les Trobades 2013 són les festes per la llengua dedicades a Vicent Andrés Estellés i en aquest context, on impera el seny i el bon quefer de la gent de pau que, amb la poesia en mà, contestem les accions violentes i menyspreables dels qui substitueixen la paraula pel garrot dels crits i les actituds antidemocràtiques.

És per això que amb les Trobades d'aquest cap de setmana Vicent Moreno ha explicitat el suport d'Escola Valenciana a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i el seu president, i a l'ajuntament de Burjassot, i el seu alcalde per les agressions que van patir fa uns dies quan presentaven al poble del poeta el Mural del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES