Societat

Vora 200.000 participants en les Trobades d'enguany

El lema general ha concitat l'atenció d'un munt de persones sota la idea “la veu del teu poble”

El 20 d'abril, Pedreguer a la Marina Alta va fer el tret d'eixida de les 18 Trobades d'Escoles en Valencià, que han recorregut les comarques valencianes sota el lema “la veu del teu poble” fins a hui a Faura, al Camp de Morvedre.

Escola Valenciana estima una participació de vora 200.000 persones que s'han donat cita als diferents pobles i ciutats que han acollit les festes per la llengua que cada Coordinadora de l'entitat ha organitzat a la seua comarca amb la col·laboració dels centres educatius, la majoria dels ajuntaments on s'han celebrat i col·lectius comarcals i locals de cada zona.

“El gran puntal de les Trobades és la capacitat per implicar les escoles i els instituts que treballen a consciència per un ensenyament en valencià i de qualitat, per fer que els docents i les AMPES siguen part activa de cada festa per la llengua amb l'organització de tallers i activitats.

Les festes per la llengua són espais que donen cabuda també a les associacions locals i comarcals de cada zona amb l'objectiu de reforçar una cohesió social entorn a la defensa i la promoció del valencià des de l'ensenyament, l'àmbit que ha aconseguit, gràcies a l'esforç de base de famílies i docents, els millors resultats de normalització lingüística al nostre País”, ha valorat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

En total s'han realitzat desenes d'actes pretrobada a cada comarca, lliuraments del Premi Sambori escolar de literatura en valencià a les comarques i vora 2.000 tallers escolars, paradetes d'entitats i activitats com exposicions, exhibicions esportives, jocs per als xiquets i les xiquetes i música als escenaris.

Enguany les festes per la llengua han estat dedicades al poeta del poble, a un clàssic de la literatura contemporània, Vicent Andrés Estellés.

Homenatge a Estellés

El lema “la veu del teu poble”, fent referència a un dels poemes emblemàtics del poeta de Burjassot, ha recorregut el territori durant tota la primavera: “Escola Valenciana, ha volgut acostar l'obra i la vida d'un amant del País Valencià com Vicent Andrés Estellés, allà on som capaços d'arribar com un pa en l'alcavor, que pujava sense rent”, ha comentat el president d'Escola Valenciana hui, fent referència a una part del discurs que pronunciarà a l'acte de cloenda dels homenatges a Vicent Andrés Estellés que l'entitat ha fet des que va començar 2013.

Burjassot acull el concert

Aquesta cloenda serà el concert que l'entitat ha organitzat aquesta vesprada al poble natal del poeta, Burjassot. El concert “La veu del teu poble” reuneix a diversos músics i cantants valencians que han musicat part de l'obra estellesiana.

La veu inconfusible de Miquel Gil; l'atractiva proposta titulada Sis veus per al poeta, de la qual ens avançaran una part en aquest concert tres d'elles, Eva Dénia, Merxe Martínez i Maria Amparo Hurtado; el cantant Tomàs de los Santos i el guitarrista Borja Penalba, que interpretaran alguns temes que s'inclouran en el seu primer disc conjunt titulat Dones i dons; i Ximo Caffarena, un músic de llarga trajectòria que estarà acompanyat per Aina Sanç, Quim Sanç i Teresa Segarra.

Concert de Fogueres

A.B.

La 8a edició de La Gira, el festival itinerant de música en valencià d'Escola Valenciana, va arrancar el 17 de març amb motiu del Concert de Falles i acabarà amb el Feslloch, el segon cap de setmana de juliol. Però abans encara queda una de les fites importants del festival itinerant que organitza Escola Valenciana, el concert de les festes de Fogueres d'Alacant, l'anomenat Fesfoc.

El Fesfoc compta amb la implicació organitzativa de La Cívica d'Escola Valenciana i Reviscola i amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant i el Consell d'Estudiants d'aquesta universitat.

La Gira 2013 s'ha configurat amb onze concerts, sense comptar el Feslloch. En total pels cartells de La Gira 2013 han passat 24 grups i cantants de música en valencià i als concerts han assistit més de 10.000 persones.

El Fesfoc d'enguany està previst per a dissabte 15 de juny a les 22 hores a la Universitat d'Alacant amb Orxata, Mugroman i La caixa de gel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona