Societat

Cau a Barcelona un clan que obligava noies romaneses a prostituir-se

La policia ha detingut quatre persones, que obligaven les noies, algunes d'elles menors d'edat, a prostituir-se mitjançant amenaces i agressions

Els proxenetes van arribar fins i tot a executar o simular els segrestos de les joves

Agents de la policia espanyola han desarticulat a Barcelona un clan familiar presumptament dedicat a l'explotació sexual de dones que, en alguns casos, les obligaven a prostituir-se essent menors d'edat. Les obligaven a prostituir-se mitjançant coaccions, amenaces amb armes de foc, agressions físiques i les tancaven durant dies a l'immoble on residien. Els proxenetes van arribar fins i tot a executar o simular els segrestos de les joves per demanar un rescat de fins a 2.000 euros als seus familiars a Romania. Hi ha quatre persones detingudes i s'han realitzat tres registres a la capital catalana.

Les investigacions es van iniciar quan una ciutadana de nacionalitat romanesa va denunciar que una companya seva, que exercia la prostitució a la carretera N-150 a Barcelona havia estat suposadament víctima d'un segrest i que els seus segrestadors, els proxenetes que l'explotaven, demanaven 1.500 euros pel seu alliberament. En una estreta col·laboració amb les autoritats romaneses, els agents van aconseguir localitzar a la demarcació de Calarasi a l'àvia de la víctima, qui va confirmar que havia rebut diverses trucades telefòniques des d'Espanya demanant-li diners per al rescat de la seva néta. Gràcies a les dades obtingudes van poder identificar a diversos dels implicats en els fets.

A més, es va poder esbrinar que la noia, de poc més de 18 anys d'edat, havia patit des de la seva infantesa agressions sexuals per part del seu pare a Romania i la va vendre a l'edat de 15 anys a un proxeneta romanès que la va traslladar a la illa d'Eivissa. L'any 2011 va ser localitzada per la policia prostituint-se en un club d'alternació i posteriorment va ser ingressada en un centre de menors del que es va poder desfer.

En el transcurs de la investigació es van barrejar diferents hipòtesis sobre la motivació del segrest, que va donar un gir radical el passat mes de juny en ser localitzada una altra jove romanesa, també explotada pel mateix clan familiar investigat.

L'any 2011, un dels integrants del grup va oferir a aquesta jove un allotjament al seu domicili del barri barceloní de la Trinitat Vella i posteriorment la va obligar a prostituir-se en la carretera N-150 en el terme municipal de Montcada i Reixac. Entre els mètodes emprats per doblegar la seva voluntat, feien servir les coaccions, les amenaces, que es produïen fins i tot amb un arma de foc, agressions físiques i detencions il·legals, arribant fins i tot a tancar-la durant dies en l'immoble en el qual residien.

Després de cinc mesos d'explotació sexual, la jove es va escapar dels proxenetes, però va ser de nou localitzada per aquests, agredida i retinguda contra la seva voluntat en un domicili de la Barcelona. Els seus segrestadors van exigir el pagament de 2.000 euros de rescat al pare de la víctima, que es trobava a Romania. Una vegada que es va fer efectiu el pagament va ser alliberada, escapant definitivament del control dels seus proxenetes.

L'anàlisi de les dades obtingudes va permetre relacionar tots dos segrestos amb el mateix clan familiar de proxenetes. Una vegada localitzats els tres domicilis on residien els membres del grup es va procedir al seu registre amb l'esperança de trobar en alguna dels habitatges a la jove suposadament raptada, la qual cosa finalment no va succeir. Dues persones van ser detingudes mentre que un tercer membre de la banda va poder eludir la intervenció policial.

L'ajuda d'un client

De forma immediata van continuar les gestions per localitzar la víctima dels proxenets. Les investigacions van permetre finalment localitzar-la en un domicili d'Eivissa, en companyia d'un matrimoni romanès i en perfecte estat de salut. La jove va arribar a aquest habitatge gràcies a un client que la va ajudar a escapar de la seva situació d'explotació. Després de la seva fugida, els proxenetes van dissenyar un pla simulant el seu segrest per extorquir als seus familiars a Romania i aconseguir que els paguessin un rescat de 1.500 euros.

Els investigadors van establir un dispositiu de vigilància en els llocs que freqüentaven els integrants del clan familiar de proxenetes, que va culminar amb l'arrest dels altres dos investigats a Barcelona. En el moment de la seva detenció tenien en el seu poder el telèfon emprat per exigir el rescat als familiars de la noia a Romania. Aquesta va manifestar haver estat captada en un pub del port olímpic de Barcelona, quan encara era menor d'edat, per un individu que la va enganyar amb falses promeses d'amor. Després d'anar a viure amb aquest a la Trinitat Vella va ser obligada a prostituir-se durant més de 10 hores diàries en la carretera N-150, abans de complir els 18 anys.

La investigació ha estat duta a terme per agents de la policia amb les autoritats romaneses, la Policia Local de Barberà del Vallès i la Guàrdia Urbana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA