Societat

Alaquàs rep aquest estiu joves del Sàhara i d'Ucraïna

Enguany 12 ucraïnesos i 6 sahrauís podran gaudir d'un estiu en la vila gracies al programa “Vacances en Pau”

Al Castell d'Alaquàs ha tingut lloc la recepció oficial del xiquets i xiquetes que passaran l'estiu a aquesta vila de la comarca de l'Horta, gracies al programa “Vacances en Pau”. Tots ells van ser rebuts per l'Alcaldessa Elvira Garcia Campos, juntament amb les representats de les associacions Gent Solidària de l'Horta Sud i Fem Futur.

L'Alcaldessa els va donar la benvinguda i els va fer entrega d'un carnet de la Piscina Municipal per a que tota la família puga gaudir gratuïtament de les instal·lacions. La recepció va finalitzar amb un berenar a les portes del Castell.

Enguany el grup està format per 6 sahrauís i 12 ucraïnesos. Els xiquets sahrauís venen de camps de refugiats de Tinduf, en Algèria. Ací els oferiran la possibilitat de passar una temporada lluny del 55 graus de temperatura i del nivell de vida que allí tenen.

En el cas dels 12 ucraïnesos i ucraïneses, provenen del orfenats públics al nord de Kíev, prop de Txernòbil, pel que a mes de ser xiquets orfes tenen els problemes sumats de viure en una zona afectada per la radiació a causa de l'explosió de la central nuclear d'aquesta localitat en 1986.

L'Ajuntament d'Alaquàs es va sumar a la iniciativa promoguda per les associacions que se'n cuiden d'aquests temes solidaris l'any 1994. Moltes famílies de la localitat que han participat en estos anys en el programa d'acollida, permetent així que una gran quantitat de joves hagen pogut passar l'estiu a Alaquàs. A més d'aquest projecte, en línia amb la seua política de cooperació internacional, l'Ajuntament d'Alaquàs participa en molts altres realitzats per tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.