Societat

La descoberta

A tocar dels núvols

SIURANA L'ascens a aquest petit nucli del Priorat, que pertany al municipi de Cornudella de Montsant, val la pena pel seu encant especial, les seves llegendes i patrimoni i, sobretot, per les seves espectaculars vistes

A 225 metres d'alçada, les restes del castell dels sarraïns són un dels elements més característics del perfil de Siurana. Després de les obres de restauració acabades l'any 2010, ara és possible també fer-hi visites guiades en caps de setmana i dies festius. També és famosa l'església de Santa Maria de Siurana i la creu que commemora la reconquesta cristiana del nucli.


Diu la llegenda que quan la reina mora Abdelazia, filla del senyor de Siurana, va veure que les tropes cristianes s'apropaven per conquerir el turó on s'alçava el castell àrab, va optar per la mort abans que la derrota. Muntada en el seu cavall, es va tirar penya-segat avall. El seu animal, però, va intentar frenar-la en va, tot deixant l'empremta d'una de les seves potes sobre la roca on s'obre l'abisme.

La mateixa sensació de vertigen, però sobretot de fascinació pel paisatge prioratí, és la que en ple segle XXI es pot veure en el petit nucli de Siurana, pedania de Cornudella de Montsant, on precisament l'empremta del Salt de la Reina Mora és un dels punts ineludibles en la visita. El complicat ascens, en cotxe o a peu, fins a aquesta petita agrupació de cases val la pena un cop traiem el cap per un dels múltiples miradors naturals de què disposa el nucli: cap al paisatge prioratí, cap a l'embassament de Siurana (on també podem baixar per practicar esports aquàtics o simplement gaudir de les seves aigües), però també cap a un ventall d'activitats. La fama de Siurana arriba fins i tot a l'estranger, i és punt de partida de diferents rutes d'escalada per la zona, però també de diverses propostes de senderisme. Els restaurants del nucli (on convé reservar) ofereixen un variat contrapunt gastronòmic.

a.p.

COM S'HI ARRIBA. Per l'AP-7, sortida de Reus i N-420 fins a les Borges del Camp, on girarem a la C-242 cap a Cornudella. Per l'AP-2, sortida d'Albi i LP-7013 fins al desviament de la C-242 cap a Cornudella. Caldrà aparcar el cotxe a l'entrada de Siurana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA