Societat

Els Bombers atenen una cinquantena d'avisos per l'episodi de pluges

Les tempestes afecten sobretot les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, l'Alt Empordà, Osona i la Selva

Una avaria elèctrica deixa 1.800 abonats sense llum a Vic

Els Bombers de la Generalitat han atès aquest dissabte entre les 16h i les 20h una cinquantena d'avisos per inundacions de baixos relacionats amb l'episodi de pluges que afecta la zona nord del país.

Les tempestes han afectat sobretot les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, així com les d'Osona i la Selva, que han patit més tard els efectes de la pluja.

En concret, s'han rebut 17 avisos des de l'Alt Empordà, 14 des de la comarca d'Osona, 14 més de la Cerdanya, i 4 des de la Garrotxa. De la mateixa manera, el telèfon d'emergències 112 ha atès un total de 41 trucades relacionades amb l'episodi de pluges fins a dos quarts de vuit del vespre, la gran majoria a l'Alt Empordà (18), la Cerdanya (12) i la Garrotxa (8).

Una de les incidències més destacades de la tarda ha estat una avaria elèctrica provocada per la pluja que ha deixat 1.800 usuaris sense llum a Vic. Endesa ha pogut restablir el servei cap a un quart i cinc de deu de la nit, segons ha informat Protecció Civil. Els Bombers també han hagut d'actuar en l'esllavissada parcial d'un mur al carrer Ripoll de la capital osonenca sense conseqüències.

Algunes de les precipitacions més intenses s'han registrat a Gurb (51,6 litres/m2 en 30 minuts), Viladrau (46,4 litres/m2), Molló (22,7 litres/m2), Malniu (21,1 litres/m2), Vic (21 litres/m2) o Castelló d'Empúries (20,1 litres/m2).

A les comarques gironines, les tempestes han anat acompanyades de ratxes de vent intenses, que en ocasions han fet que diversos conductors s'aturessin als vorals de les carreteres o es refugiessin a l'interior de túnels fins que amainessin, informa l'ACN.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat).

Tot i que els cabals de rius i rieres estan dins els paràmetres de normalitat i sense risc d'inundació, Protecció civil recomana extremar la prudència si es circula aprop i no intentar creuar-los ni a peu ni amb el vehicle.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la inestabilitat es mantindrà durant la nit i matinada. Les precipitacions es concentraran a la Catalunya Central i el litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona.

A més, es manté vigent fins diumenge al migdia l'avís per estat de la mar a l'Alt Empordà i Baix Empordà, on les onades podrien superar els 2,5 metres d'alçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona