Societat

Ivars de Noguera presenta els millors préssecs tardans

La Fira Tast celebra la setena edició potenciant derivats d'aquest fruit, com ara sucs, melmelades, coques i gelats, i ofereix una mostra de les varietats d'aquesta zona

Ivars de Noguera presenta aquest cap de setmana una àmplia varietat de la principal producció agrícola de la zona: el préssec. I ho farà en la setena edició de la Fira Tast del Prèssic, tal com s'anomena en lleidatà.

La mostra consisteix en una exposició i degustació de les varietats tardanes d'aquesta fruita. Aquest préssec es recol·lecta a finals d'estiu, és menys sucós que les varietats primerenques del Baix Segre però té una carn i una textura molt apreciades. De fet, la qualitat del préssec tardà d'aquesta zona ha propiciat que guanyés una indicació geogràfica protegida (IGP), primer anomenada Préssec de Pinyana i ara, Préssec de la Ribagorçana, atès que explica millor la zona on es produeix i agrupa diversos termes municipals tant catalans com de la Franja de Ponent. Ivars té la Noguera Ribagorçana a tocar, igual que el pantà de Santa Anna, que Catalunya comparteix amb Aragó, i és dels últims municipis del pla de Lleida. Més amunt ja neix el Prepirineu.

La fira, que està previst que inauguri la vicepresidenta Joana Ortega, incorpora novetats; aquest any serà una petita fira d'artesans, amb una desena de parades amb tot tipus de productes. També comerços locals exposaran i vendran els seus articles. A l'exterior del recinte firal hi haurà una exposició de maquinària agrícola antiga i repetirà d'altres edicions alguns aspectes de la mostra que tenen molt èxit entre veïns i visitants, com ara els tastos de suc, de torrades amb melmelada, de coca i de gelat que, lògicament, són productes fets amb préssec de la zona. Aquests derivats serveixen per potenciar el consum i cada vegada hi ha més productors que s'animen a elaborar-los com una branca més del negoci agrari.

Una dada important: cada visitant sortira de la fira amb un préssec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona