Societat

Convivencia Cívica presenta sol·licituds a més de 60 centres educatius per exigir el 25% de castellà

L'entitat assegura que després de la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística moltes famílies han demanat informació als responsables de les escoles

CCC augura que a partir d'ara es produirà un “degoteig” de peticions en el mateix sentit

L'associació Convivencia Cívica Catalana (CCC) ha anunciat aquest dijous que ha presentat sol·licituds a més de 60 centres educatius d'arreu de Catalunya perquè imparteixin com a mínim el 25% de l'ensenyament en castellà.

L'entitat assegura en un comunicat que després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) –que dictamina aquest percentatge per a les classes on estudien els fills de les cinc famílies que ho van demanar– “molts pares d'arreu de Catalunya” s'han posat en contacte amb responsables de centres escolars “per informar-se i aconseguir que els seus fills puguin rebre un ensenyament bilingüe”.

Les sol·licituds s'han presentat a escoles de Barcelona, Badalona, Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Granollers, Tarragona, Girona, Valls, Vic, Montgat, Sitges o Igualada entre d'altres.

L'associació destaca que amb aquestes peticions ja són “més de 1.300” les famílies que “han reclamat” un ensenyament bilingüe al departament d'Ensenyament. A més, augura que “a partir d'ara es produirà un degoteig permanent de sol·licituds” de pares que “volen que els seus fills puguin aprendre en les dues llengües i no únicament en català”.

De fet, CCC sosté que “la majoria de pares a Catalunya volen un ensenyament bilingüe per als seus fills, segons enquestes d'organismes públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia