Societat

MOBILITAT

La Volta afectarà el trànsit a la demarcació quatre dies

L'etapa d'avui de la cursa ciclista té la meta al carrer Emili Grahit de Girona, mentre que demà els corredors sortiran de Banyoles; dijous, d'Alp, i divendres, de Llanars

Des d'avui i fins divendres, la Volta Ciclista a Catalunya passarà per les comarques de Girona i a estones alterarà el trànsit de diverses carreteres i dels centres urbans de les ciutats que seran sortida o arribada d'etapa: Girona, Banyoles, Alp i Llanars-Camprodon. A Girona, on acabarà l'etapa d'avui pels volts de les cinc de la tarda, estarà tallat al trànsit el carrer on hi haurà instal·lada la meta, Emili Grahit, a partir de les deu del matí entre els carrers Migdia i Barcelona. A partir de les quatre, però, no es podrà circular en tot el carrer, al qual els ciclistes accediran procedents del parc científic. També es restringirà el trànsit al vial que uneix l'antiga plaça Europa i el carrer Barcelona.

La cursa haurà entrat aproximadament a les dues a la demarcació per la comarca de la Selva. A partir d'aquella hora, creuarà, entre altres pobles, Hostalric, Maçanet, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, la Bisbal, Bordils, Celrà i Banyoles, abans de dirigir-se a Girona.

Sortida de Banyoles

L'etapa de demà, dimecres, tindrà la sortida al passeig Constans de Banyoles, a tres quarts d'una del migdia. Durant tot el matí, però, no es podrà circular per aquest vial, en el tram comprès entre les cruïlles del passeig de la Indústria i el carrer Pare Claret. Els carrers per on posteriorment circulin els corredors es tancaran només uns minuts abans. La meta d'aquesta etapa es trobarà situada a l'estació d'esquí de la Molina, on es calcula que el guanyador arribi entre tres quarts de cinc i les cinc. Es travessaran, entre altres poblacions, Besalú, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Gombrèn i Bellver de Cerdanya.

Dijous, Alta Garrotxa

En la jornada següent, considerada l'etapa reina, la sortida tindrà lloc a un quart d'una a Alp i acabarà a Vallter 2000. Fins a prop de les dues, la circulació per la collada de Toses es veurà afectada, ja que la cursa es dirigirà per aquest port cap a Ribes de Freser, Campdevànol i Ripoll. Es pujarà a Vallfogona i es coronarà el coll de Canes per seguir cap a Olot i Castellfollit de la Roca, on els corredors trencaran cap a Oix, al cor de l'Alta Garrotxa. La circulació estarà prohibida des de la cruïlla de la carretera d'Oix a partir de les tres de la tarda. Un cop hagin passat per Oix, els corredors agafaran la carretera local que va a Beget, una via estreta on els espectadors ho tindran molt complicat per deixar el cotxe. Els ciclistes es dirigiran després cap a Rocabruna, Camprodon i Setcases, on ha de començar l'ascensió a l'estació d'esquí. A les tres de la tarda ja es restringirà el trànsit per accedir a Setcases, en previsió de l'acumulació d'espectadors que molt probablement hi haurà a la part final de l'etapa.

El dia de Llanars

El pas de la Volta per les comarques de Girona s'acabarà divendres, en l'etapa que començarà a Llanars i s'acabarà a Valls. Els supervivents de la cursa sortiran de Llanars a un quart de dotze, en direcció a Camprodon, i per això la circulació per aquest tram de carretera estarà restringit fins que no surtin d'aquesta població, aproximadament a dos quarts de dotze. Passaran al cap de poca estona per Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, des d'on enfilaran la C-17 i la C-26 en direcció a Berga.

LA XIFRA

2
hores
abans del pas dels corredors dijous es restringirà l'accés a Setcases, on començarà l'ascensió a Vallter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.