Societat

La vida social

Homenatge a Messi, a ritme de cobla

La Principal d'Olot interpreta per primer cop la sardana que el mestre Josep Navarro ha compost inspirat en el golejador blaugrana

La peça esdevé l'atractiu de la trobada de penyes gironines del FC Barcelona a Tossa

La sardana que el mestre Josep Navarro ha dedicat al golejador argentí Leo Messi es va estrenar. La cobla Principal d'Olot, de la qual el músic n'és primera tenora, la va interpretar al passeig del Mar de Tossa i membres del grup sardanista olotí Flor de Fajol la van ballar per primer cop.

Tot i així, el públic es va engrescar i, en la segona interpretació, va acabar formant una rotllana de prop d'un centenar de persones dansant durant la trobada anual de penyes barcelonistes del Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l'Estany, organitzada ahir per la Penya Blaugrana de Tossa de Mar. Alhora, la festa va servir per commemorar un parell més d'efemèrides: el 40è aniversari de la penya tossenca i el 30è del grup dansaire garrotxí.

El títol de la peça, + Sí, pretén eludir l'espinós món dels drets d'imatge del futbolista, que podria fer que la benintencionada iniciativa de Navarro acabés costant cara. El títol de les partitures de la sardana, però, s'inspirava més en l'escola de Puyal: “Més i més i mess...”

En principi, la cobla la incorporarà en el repertori i en el club blaugrana s'han compromès a fer-la arribar al futbolista. L'altra aspiració és que d'aquí a poc es pugui interpretar al Camp Nou o també a la seva rodalia, en els prolegòmens d'algun matx.

En la delegació garrotxina a Tossa també hi figuraven els membres de la penya Almogàvers, amb la banda i el gegant Clam. L'entitat, a instància del seu soci Jaume Verdaguer, va proposar la idea de la composició a Navarro, prolífic autor de sardanes, a final de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia