Vallès Oriental

Interior tanca la torre de guaita del Montnegre, a Sant Celoni

Els Bombers diuen que la cobertura està assegurada amb els observadors propers

El Departament d'Interior ha decidit tancar la torre de guaita situada al turó Gros, al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, en terme de Sant Celoni.

La decisió es fa per “optimitzar” els recursos en un espai natural que ja queda cobert per la torre de vigilància que hi ha al Corredor i les torres de guaita que té la Diputació a la zona del Montseny, ha explicat David Borrell, cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord a EL 9 NOU. La torre del turó Gros és una estructura metàl·lica de 23 metres d'alçària que s'eleva sobre aquest cim i amb vistes sobre els espais naturals més propers. També controlava bona part del massís del Montseny i tenia visió sobre zones més allunyades com els cingles de Bertí o les Guilleries.

No hi ha canvis en les altres dues torres que depenen directament dels Bombers al Vallès Oriental. Són la de Puiggraciós, entre els termes de Figaró, Bigues i Riells i l'Ametlla, i la del Farell, a Caldes.

La primera té un guaita, mentre que a la segona hi ha instal·lada una càmera que envia les imatges al centre de control de Cerdanyola del Vallès, on un tècnic controla la possible aparició de columnes de fum. L'aparell té un potent zoom que permet fer aproximacions a la zona on es detecta un foc per aportar el màxim d'informació i mobilitzar o no els equips d'extinció.

El dispositiu de vigilància amb guaites es completa amb les torres situades als espais naturals gestionats per la Diputació. Aquesta temporada hi ha canvis al Parc Natural de la Serralada Litoral, on s'estrena una nova torre al turó d'en Raiguer, en terme de Montornès. Aquest nou equipament, que encara no s'ha d'instal·lat, començarà a funcionar l'1 de juliol. Tindrà una estructura de fusta de quatre metres elevada sobre aquest cim. Aquest punt de guaita substituirà el que hi havia al turó de Sant Miquel. Aquí no hi havia cap torre i el guaita feia les observacions des de terra. Segons la directora del Parc Natural de la Serralada Litoral, Iguazel Pac, la instal·lació de la nova torre representa una millora. “Hi ha una major visibilitat de tota la banda del Vallès de la Serralada Litoral però també de la plana amb zones com Gallecs i Palou”. Al parc de la Serralada Litoral, també hi ha torres al turó de Céllecs, en terme de Vilanova; al turó de Cirers, a Cabrils, i al turó de Baldiri, a Premià de Dalt, totes dues al Maresme.

A banda, la Diputació també té tres torres al Montseny, una al Montnegre, a la zona de Sanata. Les de la Serralada de Marina estan a la carena, fora del Vallès Oriental, però també tenen visió sobre el territori de la comarca.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES