Societat

La vida social

L'estofat els fa contents

La festa major de Lloret omple l'ermita de Santa Cristina amb els clubs de rem i les autoritats, units pel gran tiberi de l'estofat mariner

L'obrer major ha estat aquest any el regidor d'Hisenda, Arseni Frigola

La festa de Santa Cristina, a Lloret de Mar, era en principi –expliquen– una festa per als pescadors, que feien un tiberi arran de l'ermita. Amb els anys, l'estofat i tot el que l'envolta han anat sumant adeptes, i ara el lloc dels pescadors gairebé l'han pres les autoritats convidades, que omplen una llarga taula rere l'ermita. La festa, segons diuen la més sentida a Lloret, va començar ben aviat, a les vuit del matí, amb la sortida de la processó de l'església parroquial de Lloret fins a la platja, on va començar la regata de llaguts, i les autoritats i convidats dels clubs de rem (n'hi ha nou a Lloret de Mar) van omplir barques per anar cap al paratge de Santa Cristina per mar.

Allà, primer de tot, cal complir amb la missa, on ocupaven un lloc destacat les obreres –triades en un procés rigorós i envoltat de tot un interessant i, de vegades, discutit protocol– i les autoritats polítiques, a les primeres files. Per un dia, suposem que tothom deixa de banda les diferències. Tan sols un dia abans, ERC havia plantat CiU al govern del Consell Comarcal de la Selva. I a l'ermita, asseguts al segon banc, hi havia –separats per l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps– el portaveu d'ERC al Consell, Jordi Orobitg, i el president de l'ens, Salvador Balliu (CiU). Van intercanviar unes paraules, es van donar la mà i poca cosa més. Balliu no perd el tarannà despreocupat i de tracte fàcil que sembla que l'acompanya sempre. O dissimulava molt bé, o no l'havia afectat gaire el trencament del govern. Mantenia, això sí, que la fugida d'ERC l'ha agafat totalment per sorpresa, que no pensava mai que l'amenaça de marxar es compliria i que ell no pot fer justícia. “Mentre no estigui imputat, Joan Burjachs té la meva confiança”, afirmava abans de tastar l'estofat. El portaveu d'ERC al Consell i a l'Ajuntament de Lloret, Jordi Orobitg, que presentarà avui la renúncia als càrrecs del Consell, igual que la resta de consellers del seu grup, manté en canvi que el grup de CiU estava plenament avisat de la imminència del trencament si no es complien els acords als quals es van comprometre fa un parell de mesos, en el sentit de fer neteja al Consell, arran del cas Manga.

Ocupant un lloc destacat entre les autoritats hi havia el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, que va sentir d'un membre de SOS Lloret que la tan anunciada prolongació de la C-32 fins a Lloret no és benvinguda per tothom, i pel seu col·lectiu encara menys.

L'obrer major era aquest any el regidor d'Hisenda, Arseni Frigola, que ha agafat el relleu de Salvador Palaudelmàs, obrer els últims vuit anys. L'elecció de les obreres és encara més especial, ja que la junta de l'obreria ho fa per votació secreta, i poden tenir com a màxim 22 anys. Aquest any les obreres són Mireia Fornaguera Puigvert, Sandra Palau Expósito, Marina Lloveras Ferrer i Maria Babí Lladós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona