Societat

BESCANÓ

El DNI espanyol, per terra

A la festa major de Bescanó es va celebrar ahir un concurs de llançament del carnet d'identitat

El guanyador, Marcel Peris, va superar de deu metres el rècord nacional establert l'any passat a Tavèrnoles (Osona)

El rècord nacional “i també mundial” de llançament de carnet d'identitat espanyol és ara de 38 metres. El va batre en Marcel Peris, que va guanyar el concurs que es va organitzar a Bescanó amb motiu de la festa major i en el qual hi van participar vint-i-dues persones.

La comissió de festes de Bescanó cada any introdueix una novetat al programa de la festa major, que va començar dimecres i s'acaba dilluns vinent. Van saber que a Tavèrnoles (Osona) i a la Garriga (Vallès Oriental), l'any passat havien organitzar concursos de llançament de DNI i ho van trobar “interessant” i “divertit” i, com que “no costava diners” –molt important en una època de crisi com la que es viu actualment–, el van introduir al programa d'actes. El motiu per buscar una activitat així és que volien posar el seu granet de sorra “per animar a la gent a votar per una Catalunya Independent”. És per això que aquest any “la festa major s'ha adherit a la campanya d'Òmnium Cultural” i a tot arreu hi han posat la frase: 9N. Votar és normal en un país normal.

La prova va començar a quarts de vuit del vespre amb una gran expectació i molt de vent, que uns quants van saber aprofitar i molts, la majoria, es van quedar amb el carnet gairebé als peus. “És que cal tàctica”, explicaven alguns dels participants una bona estona abans de començar la competició, mentre assajaven el llançament. Curiosament, si et passejaves entre el públic –l'activitat es va fer a la gespa que hi ha entre el pavelló i el casal d'avis de Bescanó– podies sentir que molta gent reconeixia que ho havia intentat en un moment o altre del dia en algun raconet de casa seva.

El rècord anterior de llançament de carnet d'identitat havia quedat establert en 27,54 metres, en el concurs que s'havia fet a Tavèrnoles, i evidentment l'objectiu era “millorar la marca” i ser “el putu amo”, segons anunciava l'animador de l'acte. I això ja ho va aconseguir el primer participant, en Pau Juanola, que només posar-s'hi va fer volar el DNI a 34 metres. Després de dues rondes i amb tots els DNI a la butxaca, el guanyador va ser Marcel Peris, amb una marca de 38 metres, que va guanyar una espatlla de pernil i un xec de 50 euros per gastar a les botigues del poble; el segon lloc va ser per a Pau Juanola, amb 37 metres, que va aconseguir una caixa de vi i un val per dinar o sopar en un restaurant del poble, i el tercer lloc va ser per a Moisès Ortega, que va tirar el seu DNI a 35 metres i que va emportar-se una caixa de cava i un sopar en un restaurant de Bescanó.

Ahir la festa va continuar amb una exhibició de trial d'en Marc Prat –campió del món i d'Europa de bicitrial–, un sopar que es va fer a la pista esportiva i al qual van assistir unes 750 persones i es va acabar amb un ball i amb una discoteca mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona