Vallès Oriental

Quatre zones industrials encara no disposen d'ADSL al Baix Montseny

La zona obté pocs avantatges de la proximitat a les grans infraestructures viàries

Quatre de les 43 zones industrials del Baix Montseny encara no disposen de servei ADSL, i, a més, només arriba parcialment en cinc polígons més, segons les dades del mapa de desplegament d'infraestructures de la Direcció General de Telecomunicacions.

Són les dues zones industrials de Vallgorguina i dues de les tres de Sant Pere de Vilamajor. Aquests polígons depenen de sistemes alternatius per accedir als serveis de banda ampla per garantir accés ràpid a les dades en xarxa.

La majoria de polígons sí que disposen d'aquesta infraestructura, considerada essencial per a la competitivitat de les empreses, però a partir d'una infraestructura que utilitza encara cable de coure amb menor capacitat per al desplegament de dades. En 3 dels 19 polígons de Sant Celoni, en 1 dels 6 de Santa Maria de Palautordera i en 1 dels 2 de Gualba, l'accés a l'ADSL encara és parcial, segons les mateixes dades.

Alguns dels municipis del Baix Montseny, com és el cas de Vallgorguina, es veuen poc afavorits per la proximitat amb les principals xarxes de desplegament de les infraestructures de comunicacions. Segons un informe elaborat per encàrrec del Consell Comarcal del Vallès Oriental, bona part de la xarxa de telecomunicacions utilitza com a corredors de desplegament les grans infraestructures viàries i ferroviàries, com l'autopista AP-7, però ni tan sols la proximitat a aquesta via ha permès garantir el desplegament en alguns municipis.

L'estudi del Consell Comarcal constata que l'allunyament als nuclis de més població és un factor que juga en contra del desplegament d'infraestructures avançades de banda ampla. Actualment, al Vallès Oriental només es detecten desplegaments significatius de xarxa de fibra òptica a Granollers, Cardedeu, la Garriga, la Llagosta, Montornès, Mollet i Parets. De fet, només un 10% dels 166 polígons del Vallès Oriental té fibra òptica. Entre les solucions aportades en l'estudi per millorar el desplegament d'infraestructures de banda ampla, hi figura en lloc destacat la col·laboració entre empreses. Amb tot, l'informe assenyala que hi ha infraestructures alternatives a la fibra òptica que els empresaris poden sondejar.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona