Societat

La Generalitat canvia de direcció a Perpinyà

Josep Puigbert, de Figueres, substitueix el nord-català Joan Gaubí a la delegació

“Aquesta Casa de la Generalitat ha de servir de pont, si les institucions ho volen realment.” Així definia Josep Puigbert la funció que vol impulsar com a director de la delegació del govern català a Perpinyà. Puigbert ve del món del periodisme, va treballar a El Punt de Girona des de Figueres i l'Alt Empordà. Més endavant, va ser cap del gabinet de l'alcalde de Figueres Santi Vila, actual conseller de Territori i Sostenibilitat, i últimament exercia a la Diputació de Girona. L'acte de presa de possessió d'ahir a Perpinyà va ser presidit pel delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, que va destacar la feina feta des de Perpinyà pel fins ara director, Joan Gaubí. Com a exemple de projectes realitzats amb èxit, va citar l'hospital transfronterer de la Cerdanya. La Generalitat havia invitat a l'acte institucional el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló i el Consell General dels Pirineus Orientals, representats pel vicepresident Marcel Mateu, així com l'Ajuntament de Perpinyà, que hi va delegar el tinent d'alcalde Brice Lafontaine. Els municipis fronterers de la Catalunya del Nord i de la Catalunya autonòmica que tenen projectes en comú també hi estaven representats.

En els últims anys la delegació del govern català a Perpinyà ha reduït les seves activitats institucionals i la seva implicació activa en la societat de la Catalunya del Nord, així com també ha suprimit o disminuït les ajudes a bona part de les activitats de promoció i ensenyament del català. La direcció perpinyanesa de la Casa ha hagut de gestionar, també, conflictes laborals i vagues del personal. Denúncies al tribunals laborals per acomiadaments improcedents –i una per assetjament moral– estan actualment pendents de resolució a l'Estat francès.

500 votants el 9-N

Casadesús va felicitar Gaubí per haver aconseguit que Perpinyà sigui un punt de votació a l'Estat francès per la consulta del 9-N, responent així a la demanda d'associacions culturals, de la sectorial nord-catalana de l'ANC i de residents de ciutadania espanyola o de doble nacionalitat, força nombrosos. Segons Puigbert, les persones que tenen els papers per participar en el 9-N a Perpinyà representarien cinc-cents votants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES