Societat

Dos radars gironins, dels que més multen

Estan situats a la C-31, a Platja d'Aro, i a la carretera C-35, a Caldes de Malavella

El radar de la C-31 a Platja d'Aro (Baix Empordà) i el de la C-35 a Caldes de Malavella (Selva), junt amb el de la C-31 nord a Badalona, són els que més multen de tot Catalunya. Els dos de les comarques gironines que figuren en aquest rànquing estan situats a la C-31, a Platja d'Aro (col·locat poc després de la sortida de Castell d'Aro), i el de la C-35, a l'altura de Caldes de Malavella. Tots dos van entrar en servei el juliol del 2011, dins d'un paquet format per 30 radars nous que es van repartir arreu del territori.

El radar de Platja d'Aro es troba al quilòmetre 312,78 de la C-31 en direcció Palamós, en un punt de l'autovia on el límit de velocitat està fixat en
80 km/h.

D'ençà que es va instal·lar, l'aparell ja es va convertir en polèmic, perquè es troba just després d'un tram on el límit és de
100 km/h. De fet, durant els cinc primers mesos de funcionament va arribar a imposar més de vint-i-una mil multes.

El Servei Català de Trànsit el va senyalitzar amb un cartell lluminós, però tot i això continua ocupant les primeres posicions del rànquing. Pel que fa al radar situat a la C-35, el de Caldes de Malavella, l'aparell es troba situat al quilòmetre 91,2 de l'autovia en sentit Vidreres (Selva). Aquí, el límit de velocitat és de 100 km/h, però també és un punt on els conductors acostumen a córrer.

En el cas del radar de la C-31 nord, l'aparell es troba situat al quilòmetre 211,43 en direcció Barcelona (en un panell lluminós situat a l'altura del centre comercial Magic de Badalona). Aquí, el límit de velocitat, com en el cas de Platja d'Aro, està fixat en 80 km/h.

El trio de radars que més sancionen de tot Catalunya l'ha donat a conèixer el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en resposta a una bateria de preguntes parlamentàries que fan referència a sancions interposades per excés de velocitat a la xarxa viària. En les successives respostes, el conseller també ha donat a conèixer que aquest any, de les més de quatre-centes mil multes interposades a partir dels radars fixos, 13.781 infraccions s'han comès en trams de velocitat variable entre els mesos de gener i juny.

L'any passat, el Servei Català de Trànsit va obrir 811.382 expedients a conductors caçats per radars situats a la xarxa viària (86.901 dels quals van ser enxampats per aparells mòbils). En total, al llarg del 2013, aquests expedients van derivar en 725.234 multes fermes (38.200 de les quals es van interposar per haver premut massa l'accelerador en trams de velocitat variable).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat

El CRAM alerta que el 85% de tortugues presenten macroplàstics

El Prat de Llobregat
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA
GIRONA

Neix el cicle de concerts i mercat d’art “SingulAr”, al Centre Cívic Pla de Palau

GIRONA

L’Hospital millora equipaments per al confort de pacients oncològics

BLANES

L’Auditori de Cap Roig acollirà dijous la jornada ’Turisme, Territori i Societat’

PALAFRUGELL
societat

Un incendi destapa una plantació de marihuana a la Baronia de Rialb

BARONIA DE RIALB