la contra

Waterpolo per a la inserció

Els jugadors del CN Terrassa comparteixen experiències i entrenament amb els presos del CP Lledoners

ELS CONSELLS D'IVÁN PÉREZ. L'hispanocubà, doble campió mundial, va explotar la seva vessant més mediàtica per captar l'interès dels presos, que van sorprendre per les seves nocions sobre waterpolo. Un cop a la piscina, els seus consells van ser seguits amb atenció.

Els jugadors, el cos tècnic i els directius del Club Natació Terrassa ahir van viure un matí inoblidable. Gairebé tant com la vintena de presos del Centre Penitenciari Lledoners que van rebre la visita d'un dels equips més talentosos i capdavanters del waterpolo estatal. Ben acompanyada pel seleccionador espanyol, Rafa Aguilar, la comitiva vallesana va poder gaudir de la interacció amb un col·lectiu que lluita per mantenir l'esperit de superació dia a dia, a fi i efecte de demostrar a la societat, i també a ells mateixos, que a poc a poc s'estan guanyant el dret a la reinserció més enllà de les parets i de les reixes. Precisament, una de les motivacions diferencials del centre de Sant Joan de Vilatorrada, inaugurat el 24 d'octubre de l'any passat, és reduir l'abisme conceptual que hi ha entre les realitats interna i externa, a partir de mecanismes com, per exemple, un club de lectura que reuneix membres de tots dos àmbits.

«És positiu que la gent de fora vegi que no hi ha tanta diferència entre els presos i les persones que podria conèixer pel carrer; a la vegada que els de dins comprenguin que hi ha gent que està disposada a invertir el seu temps per fer-los passar una estona diferent.» El director del CP Lledoners, Hermini González, espera que experiències com les d'ahir tinguin continuïtat en el temps, ja que representen un estímul i una gratificació per a tots aquells presos que presenten una millor conducta. Tot plegat, però, combatent la falsa idea que els residents gaudeixen d'uns privilegis excessius, atès que el dret a utilitzar instal·lacions esportives com la piscina està reservat a persones que s'ho han guanyat per la seva voluntat d'integració, i està restringit en el temps –una hora diària.

En aquest cas, els escollits per rebre les lliçons magistrals dels jugadors del Terrassa van ser «els que més interès han demostrat pel tema de la piscina» –un equipament que es pot trobar en molt poques instal·lacions penitenciàries–, i que van sorprendre l'expedició vallesana no només per les seves ganes d'aprendre els fonaments del waterpolo, sinó també pels seus coneixements sobre l'actualitat d'aquest esport. En aquest sentit, van poder comentar amb Rafa Aguilar i amb els altres dos membres de la selecció espanyola presents –Iván Pérez i Iván Gallego– la dissort de l'equip estatal en perdre la final de l'últim mundial als penals contra Sèrbia, a més que els van poder preguntar quant de temps dediquen als entrenaments, quan se solen retirar, i com s'ho fan per abastar cossos tan voluminosos.

Un cop a la piscina, el fet que la profunditat fos excepcionalment curta (1,40 m) va igualar les forces en l'improvisat entrenament conjunt, fins al punt que el porter croat Ivan Strujic va poder ser batut en més d'una ocasió entre aplaudiments. El president del CN Terrassa, Jesús Cortés, no podia definir millor l'experiència: «Hem comprovat que aquesta gent tampoc no és el dimoni, i ells han vist que la societat no els oblida. Tan de bo això els serveixi de motivació per tirar endavant.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva