Societat

‘La Marató' de TV3 supera els 7 milions

El programa solidari recapta 7.183.684 euros fins a les 23.30 hores

La Marató de TV3, la cita solidària més multitudinària de Catalunya, ja ha recaptat 7.183.684 euros per finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor. Una xifra que s'espera que encara creixerà més, ja que és el programa més llarg de l'any: ha arrencat a les vuit del matí i continuarà fins a la matinada.

El telèfon de La Marató , el 905 11 50 50, no ha parat de sonar al llarg del dia i a les sis de la tarda el marcador s'ha enfilat fins als 2.756.367 euros, gairebé un milió d'euros més que una hora abans (1.816.126 euros). Només tres quarts d'hora més tard la xifra ja ha superat els 3 milions: 3.243.397.

El següent balanç, a les 20.45 hores, ha elevat la xifra per damunt dels quatre milions i mig (4.544.107), i a dos quarts d'onze de la nit ja eren 5.753.091 euros els diners recollits. En l'últim marcador abans de la mitjanit la recaptació ha arribat als 7.183.684 euros.

Aquest telèfon rep cada any unes 88.000 trucades per fer donatius. En aquesta edició, s'han instal·lat més d'un miler de línies que atendran un total de 2.400 voluntaris al llarg de la jornada.

La solidaritat, la divulgació científica i l'entreteniment continuen sent els grans pilars del programa. Els testimonis són, un any més, un dels elements més emotius.

Els primers a actuar en el programa solidari de TV3 han estat els components del grup Swing Maniacs, i uns minuts més tard ho han fet Jordi LP i Pep Sala, que han interpretat el tema Sempre hi haurà algú. També ha pujat a l'escenari del programa Lidia Guevara, que ha cantat Lo imposible sólo es complicado. Per la seva banda, Andrea Motis i Joan Chamorro Quintet han interpretat Al·leluia, la banda sonora de l'espot de La Marató.

En aquesta 22a edició hi ha programades unes 2.000 activitats repartides en 700 municipis per recollir fons. Es calcula que aquesta cita solidària ha mobilitzat un milió de persones.

És la tercera vegada que La Marató de TV3 està dedicada a les malalties coronàries. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d'una malaltia del cor. Les cardiopaties poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d'ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot