Vallès Oriental

Vallromanes vol permutar l’actual casal d’avis per l’edifici de la Cambra Agrària

El president de l’entitat agrària va rebutjar una oferta inicial de compra del consistori

L’Ajuntament de Vallromanes ha ofert a la Cambra Agrària i Forestal del municipi una permuta entre l’edifici de la seva propietat, situat al costat de la riera i del Casal Municipal, per un local municipal situat a l’avinguda de Vilassar de Dalt, on ara hi ha el casal d’avis.

Aquest està previst que quedi buit d’aquí a un any aproximadament després de l’adequació d’un nou casal a les antigues escoles, tal com va acordar la ciutadania en un procés participatiu fet a la tardor de l’any passat.

El consistori treballa amb l’objectiu d’aconseguir la propietat de l’edifici de la Cambra Agrària, que vol convertir en un casal de joves. Fa uns mesos, ja va fer una oferta per la compra del local que el president de l’entitat va rebutjar. Ara, han posat sobre la taula la permuta que permetria a l’entitat agrària seguir tenint un local de propietat –hi tenen una botiga que obren els dissabtes– al centre del poble.

L’alcalde, David Ricart (Més per Vallromanes-ERC), destaca l’interès de l’Ajuntament per aconseguir la propietat de l’edifici de la Cambra Agrària. “Està al costat de la riera i del Casal de Cultura. Això ens permetria generar sinergies entre els dos equipaments”. També creu que el canvi és “una bona opció” per a la Cambra Agrària, que aconseguiria un local que també està ben situat i que està en bones condicions. Ricart entén que l’actual edifici de la Cambra Agrària és més adequat com a casal de joves que l’espai on ara hi ha el casal de la gent gran. “Són els baixos d’un bloc. És millor un espai on no hi hagi habitatges al damunt”.

L’alcalde de Vallromanes lamenta que el president de la Cambra Agrària no acceptés l’oferta inicial de compra. “La resposta a l’oferta va ser del president, però em consta que hi ha socis a qui no es va preguntar la seva opinió”, diu Ricart, que entén que hi ha “un dèficit democràtic” en el funcionament d’aquesta històrica entitat del poble.

En paral·lel, l’equip de govern (MxV-ERC i CiU) treballa per implicar els joves del poble en l’obertura d’un casal de joves. Ho fa amb la campanya “I tu, com ho vols?”, amb accions a l’institut de Vilanova, on estudien la secundària bona part dels joves del poble, al Casal i als carrers del poble. Ja s’han fet unes 250 enquestes personals i està previst que el proper 28 de febrer es presentin els resultats en un acte públic. També es faran tallers de debat entre aquest col·lectiu. “No serviria de res decidir-ho tot des de l’Ajuntament. Cal que els joves se sentin seu el casal des de l’inici”, afirma Ricart.

OPERACIÓ A TRES BANDES

L’Ajuntament ha inclòs una partida de 215.000 euros al pressupost de 2015 –s’havia d’aprovar dijous al vespre amb aquesta edició tancada– per adequar un nou casal d’avis a l’edifici de les antigues escoles. Al llarg de l’any, el trasllat ha de permetre alliberar el local de l’avinguda Vilassar de Dalt. Si hi ha acord amb la Cambra Agrària, serà aleshores quan es podrà fer la permuta i l’edifici del costat de la riera passarà a ser municipal.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES