Societat

Tradició

75 anys dels Manaies de Girona

Els Manaies, vistos pels nens

Una exposició mostra els dibuixos que els estudiants de primària de Girona han proposat per il·lustrar el cartell dels Manaies de l'any vinent

Més de 750 manaies desfilaran conjuntament aquest diumenge

El cartell de Setmana Santa dels Manaies de Girona de l'any vinent estarà fet per una estudiant de primària, concretament la Joana Marés, de l'escola Annexa. Ella va ser una de les participants en el concurs de cartells que ha impulsat la confraria per celebrar el setanta-cinquè aniversari. Els alumnes de vuit escoles de la ciutat han elaborat propostes de cartells, i les millors ja estan exposades al Teatre Municipal, on es podran veure fins al dia 12 d'abril. “Els escolars de Girona són el nostre futur ja que són els que faran que hi segueixi havent manaies a Girona”, destaca Narcís Reixach, president de la confraria. És per això que han volgut aprofitar l'aniversari per mostrar els manaies als nens, ja que està convençut que és un món que els impressiona i els desperta molt d'interès. “Veure 120 persones desfilant amb llances i tambors els queda a la retina”, defensa.

De fet, aquesta exposició no és l'única iniciativa que han dut a terme per acostar la Setmana Santa als més menuts. També han impulsat una sèrie de visites escolars per explicar qui són i què fan, i han ofert un cicle de cinema infantil amb pel·lícules relacionades amb els manaies.

Gran desfilada conjunta

Un dels grans actes de celebració del setanta-cinquè aniversari, però, arribarà aquest diumenge a la tarda, quan més de 750 manaies, estaferms i romans d'arreu de les comarques gironines desfilaran de forma conjunta pel centre de Girona. La desfilada pretén simular l'entrada d'una legió a Roma i unirà manaies de Girona, Banyoles, Amer, Verges, Sant Hilari o Camprodon, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia