Societat

Les Clarisses d'Arenys atrau ara inversors russos

El convent està a la venda des del 2007, quan l'Ajuntament també s'hi va interessar per ubicar-hi la Casa de les Lletres

El promotor assegura que l'han visitat per mirar de convertir-lo en un hotel

Són 4.000 metres quadrats de finca, que inclouen el convent de les Clarisses i el que queda del pati. L'edifici del convent està catalogat i protegit en tota la façana i la volumetria, que s'ha de mantenir intacta en futurs usos.

Aquest no seria cap entrebanc per a alguns dels grups inversors que en els últims mesos s'han interessat per l'edifici religiós. Un d'aquests, segons explica el promotor encarregat de vendre la finca, Ramon Anglada, seria de capital rus i voldria convertir-lo en un hotel. “Són grups forts amb molt de capital, fet que permetria tirar endavant una inversió com aquesta”, assegura el promotor, que confia que l'acord tiri endavant després d'anys de negociacions fallides tant amb inversors privats com amb el mateix Ajuntament.

Segons el nou planejament urbanístic, en vigor des de l'any passat, l'ús hoteler s'hauria de demanar, ja que l'equipament no té un ús definit i aquest dependrà del pla especial que es faci del sector.

El primer interessat en la finca ha estat l'Ajuntament, que en aquest mandat donava per fet que aconseguiria la cessió de l'immoble, un cop s'instal·lés el supermercat Bon Preu. Finalment, però, l'operador comercial es va fer enrere per la implantació al municipi de Mercadona. Segons explica el regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC), aleshores l'Ajuntament va mantenir converses amb el promotor per mirar de comprar l'edifici, però el preu que en demanava era massa elevat. Segons Vinyes, es van oferir sense èxit 1,2 milions per la finca, tal com van valorar els tècnics.

L'interès perquè l'immoble passi a mans municipals existeix des que la finca es va posar a la venda un any després que marxessin les monges de clausura al convent de Vilobí d'Onyar. Aleshores es va signar un conveni amb el promotor per mirar de fer la cessió del convent a canvi de deixar construir pisos, però l'operació no va rebre el vistiplau de la Generalitat. A principi d'any una resolució judicial eximia l'Ajuntament d'indemnitzar amb 1,8 milions d'euros el promotor per l'incompliment del conveni firmat en el mandat anterior.

Al llarg d'aquests anys, diferents immobiliàries han posat a la venda el convent. Fins i tot la comunitat musulmana, que buscava un lloc més gran per ubicar-hi la mesquita, va visitar les instal·lacions.

LA FRASE

Són grups forts amb molt de capital, fet que permetria tirar endavant una inversió com aquesta
Ramon Anglada
promotor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa un any de la creació de la comarca

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona