Societat

gastronomia

Plats de pescadors al ‘Cuina' de juliol

La revista redescobreix les receptes que els pescadors feien a bord i que ara es poden tastar als barris mariners

El mar, les cremes més refrescants d'arreu i el repte de trobar cuina tradicional catalana a la ciutat de Barcelona, protagonitzen els continguts del número de juliol de la revista Cuina. La periodista Txell Bonet ha recorregut els barris mariners del país i ha conversat amb els pescadors per conèixer de primera mà receptes com l'all cremat, la sípia a la bruta, el bacallà amb allioli i l'asmarris de sardina, que ha cuinat Xavier Mestres.

Però l'estiu és temps de viatjar i de refrescar-nos i, per això, la revista descobreix quatre sopes fredes d'arreu del món. Des de l'svekólnik de Rússia fins al salmorejo andalús, passant pel hiyajuru del Japó i la crema d'alvocat mexicana, el Cuina ha contactat amb autèntics experts en la matèria per fer un viatge refrescant pel món.

‘Catalan food'

Si a l'estiu els catalans viatgem a altres països, també hi ha molts estrangers que trien Catalunya com a destinació. I el Cuina s'ha preguntat si els guiris que vénen a Barcelona poden trobar cuina tradicional catalana a la capital del país. Per això, Ferran Caldés ha acompanyat una visitant sueca per demostrar-li que hi ha vida més enllà de les paelles precuinades, les tapes i la sangria.

A més, aquest juliol el mensual va de punta a punta del territori. S'entaula a l'Ambassade de Llívia; conversa amb el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana; explica com va anar la desena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, que es va fer a l'Escola Joviat de Manresa; visita una granja de conills de la Franja de Ponent, i tasta els vins de viticultura biodinàmica del celler Còsmic, a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses