Vallès Oriental

Santa Eulàlia renuncia a uns 7.000 euros nets al mes retirant les càmeres dels semàfors

Fins ara, l’Ajuntament ha aconseguit cobrar set de cada deu multes

Amb la finalització del contracte amb l’empresa que gestionava el sistema de control fotogràfic de les dues cruïlles de la carretera de Barcelona, l’Ajuntament renuncia a uns ingressos nets d’uns 7.000 euros mensuals, que són els que ha aconseguit de mitjana des de l’estrena el 27 d’octubre de 2013.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament a EL 9 NOU, fins ara s’han cobrat 2.108 de les 3.017 multes tramitades. Això representa el 69,87% del total. La majoria de conductors –1.975, que representen el 93,9%– han optat per pagar durant el període voluntari, que permet una reducció de l’import. En canvi, 133 sancions han estat cobrades per la via executiva. Representen el 6,3% de totes les que ja han estat pagades.

Amb les més de 2.100 multes cobrades, l’Ajuntament de Santa Eulàlia ha aconseguit ingressar en aquest període de poc més de 500 dies 229.570,27 euros. D’aquests, 206.700 provenen del cobrament amb període voluntari (uns 104 euros per sanció). La resta, prop de 23.000 euros, són dels cobraments per via executiva. Aquests ingressos, però, no són nets per a l’Ajuntament. Per una banda, cal restar-li el 20% amb el 21% IVA que es queda l’empresa concessionària per a la gestió i el manteniment de les càmeres.

L’empresa busca els vehicles infractors i passa les dades i els vídeos a la Policia Local, que és qui acabava tramitant la sanció. Aquesta es vehiculava a través de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació. Per aquest servei, aquest ens s’ha quedat amb uns 29.000 euros del tràmit voluntari (comissió del 14% de l’import de cada multa) i prop de 7.000 per les sancions cobrades per via executiva (la comissió puja al 30%). Per tant, l’impacte net per a l’Ajuntament és de 143.846,67 euros, 7.192,33 euros al mes, tenint en compte que encara hi ha un 30% de multes per cobrar.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró