Societat

Miquel Iceta: “Del 27-S no en sortirà la independència”

El primer secretari dels socialistes assegura que el ‘Dragon Khan' del tripartit queda curt davant l'experiència de la llista unitària

El PSC aprova les llistes, en què Pere Navarro no repeteix

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) té sigles, té un candidat inequívoc a la presidència de la Generalitat i té un programa electoral concret. Aquestes són les cartes de presentació que el primer secretari dels socialistes i cap de cartell a les properes eleccions al Parlament, Miquel Iceta, va esgrimir ahir davant els membres del consell nacional extraordinari del partit i que va contraposar al que, al seu entendre, són les imprecisions i contradiccions de la llista unitària que encapçalarà
Raül Romeva. En el seu parlament que va precedir l'aprovació de les llistes electorals del partit, el líder dels socialistes catalans va voler deixar clar que la coalició formada per CDC, ERC, ANC i Òmnium no portarà enlloc perquè, segons va subratllar, “del 27-S no en sortirà la independència; prou d'enganys!”.

Iceta va trobar terreny adobat en la finestra de contradicció que s'ha obert aquesta setmana en la llista unitària sobre qui ocuparia la presidència de la Generalitat en cas de victòria, per furgar en aquest terreny. En aquest sentit va dirigir-se a la llista de Romeva preguntant-se: “tenen programa electoral?, qui serà el president?, estan sotmetent la presidència de la Generalitat a una subhasta?”. Per Iceta, la llista del sí ha superat ja de llarg les tribulacions del tripartit que van portar a comparar el govern dels partits d'esquerra amb el Dragon Khan.

Cap pacte amb PP i C's

Amb sigles, candidat i programa, Iceta es va mostrar decidit a comparèixer a les eleccions sense formar part de cap front i, en aquest sentit, va aprofitar l'acte d'ahir per rebutjar des del minut zero de la cursa electoral les ofertes de front comú. “No anirem amb qui juga amb la llengua o ataca la identitat catalana. PP i Ciutadans que facin ells una coalició si ho volen; amb nosaltres no.”

Iceta portarà de número 2 a Barcelona Eva Granados i no repetiran ni Pere Navarro ni Maurici Lucena. A Girona la llista l'encapçalaran Rafael Bruguera i Maite Guerrero, a Lleida Òscar Ordeig i Maria Rosa, mentre que la de Tarragona la liderarà Carlos Castillo.

LA FRASE

Hem fet una renovació dràstica en les llistes electorals per a les properes eleccions
Miquel Iceta
primer secretari del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA