Societat

Castelló comença avui quatre dies de festa major

Les activitats a l'aire lliure i la programació de les entitats seran l'eix central de la festa de Sant Llorenç

Castelló d'Empúries inicia avui la festa major de Sant Llorenç, que durant quatre dies omplirà tots els racons del municipi d'activitats. Les entitats participen activament en el programa. Avui la festa començarà a les sis de la tarda amb una audició de sardanes amb la Principal de la Bisbal que servirà com a preludi del pregó i del txupinazo d'inauguració de la festa major. També es faran el Tasta Empordà, les Tapes a la Fresca, la gimcana jove i el concert i el ball amb la Principal de la Bisbal, abans de la discoteca mòbil.

Demà es concentraran la majoria de les activitats tradicionals, com la trobada de gegants de la Colla Gegantera de Castelló d'Empúries, el festival de poesia PoemEstiu, el correfoc dels Senyors del Foc i el ball amb el grup Gerunda i la Festa Jove amb Bananna Beach i Doctor Prats.

Diumenge començarà amb la despertada dels fusellers per deixar pas a la 3a Mugada, cursa d'obstacles organitzada pel GEIS, l'onzena trobada d'intercanvi de plaques de cava i l'actuació castellera dels Vailets de l'Empordà. A partir de les cinc de la tarda es farà una fira d'artesania a la plaça del Joc de la Pilota i hi haurà jocs infantils al pati del Palau dels Comtes. A les set de la tarda, hi haurà sardanes de la Cobla Contemporània a la plaça dels Homes; a les deu de la nit, el Festival Dansem, a la plaça Joan Alsina, i a les onze de la nit es llançarà el castell de focs.

Finalment, el dia 10 se celebrarà la missa solemne per honorar Sant Llorenç amb acompanyament de la Coral Castellonina. A les cinc de la tarda es farà una festa de l'escuma a la plaça Joan Alsina, a dos quarts de vuit es farà una audició de sardanes amb la Cobla Rossinyolets i s'acabarà la jornada amb un concert de bandes sonores de cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia