territori

Elisenda Cristià serà la nova arxivera municipal de Reus

La regidora de Cultura ha de decidir qui ocuparà la plaça de director-gerent dels museus

Després que el passat mes de juny es jubilés l’arxiver municipal de Reus, Ezequiel Gort, la seva substitució està a punt de materialitzar-se en la persona de l'actual directora del Centre Cívic Llevant, Elisenda Cristià (1973), segons ha pogut saber Reusdigital.cat, Cristià ha obtingut la millor puntuació dins del procés administratiu intern que s’ha seguit per cobrir la plaça que Gort ha deixat vacant després de vint-i-un anys al capdavant d’aquest departament. Segons fonts consultades per aquest mitjà, el nomenament oficial de Cristià està a l'espera de la redacció del decret i la signatura de l'alcalde, Carles Pellicer, i es podria fer en els propers dies.

Prèviament al procés, la CGT va impugnar les bases de la convocatòria, però la seva reclamació va quedar resolta.Cristià, que és filla de la Selva del Camp, és historiadora i ha format part del projecte dels centres cívics reusencs des de principis dels 2000. A nivell històric, és autora d’una publicació editada per Cossetània relacionada amb la història local de la seva població, 'Els Massana de la Selva del Camp: 1925-2000'.

A l'espera del nou director-gerent dels museus

D’altra banda, la fins fa pocs dies (31 de juliol) directora-gerent dels Museus de Reus, Anna Figueras Torruella, s’ha reubicat al Centre de la Imatge situat al Mas Iglésias (CIMIR), institució museística que des de fa uns anys es trobava en fase de letargia i en la qual estaria ultimant una nova exposició relacionada amb l’ampli fons del centre fotogràfic i expositiu.

Figueras té plaça de tècnica superior a l’Ajuntament i és llicenciada en Antropologia. Al llarg de la seva trajectòria professional ja va dirigir l’aleshores denominat Museu Comarcal Salvador Vilaseca, que posteriorment es va reconvertir en l’Institut Municipal de Museus. Sota la regidoria de Cultura de Joaquim Sorio, Figueras va dirigir el passat mandat la reestructuració de les seus, amb el tancament del museu de la plaça de la Llibertat i la seva obertura puntual. A la vegada, es van impulsar exposicions de renom al voltant de les figures de Marià Fortuny i Joan Prim.

Amb la reubicació de Figueras al CIMIR, la gerència dels Museus de Reus queda vacant, a l'espera que la nova regidora de Cultura, Montserrat Caelles, decideixi qui ocuparà el càrrec. En principi, hauria de ser algun dels tècnics de la casa, tenint en compte que el govern municipal no pot nomenar cap més càrrec de confiança que els que ja té -així es va decidir en el plenari del passat 13 de juliol.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar