Societat

Els Bombers fan una cinquantena de sortides pels xàfecs

Les pluges es concentren a l'Alt Empordà, Baix Camp i Tarragonès

Les tempestes provoquen talls de carreteres i deixen baixos i garatges inundats

Els Bombers han fet una cinquantena de sortides fins a les set de la tarda relacionades amb les tempestes que cauen a diferents punts del país. En concret, n'han fet una vintena a l'Alt Empordà i una trentena al Camp de Tarragona. La majoria d'intervencions han estat per inundacions de carrers i baixos, per atendre cotxes aturats o per fer actuacions a rieres.

A la zona nord del país la pluja ha començat a remetre; des de les sis de la tarda els Bombers ja no fan sortides. A la zona sud, les actuacions es concentren al Baix Camp i al Tarragonès, en especial a municipis com Cambrils, Salou, Riudoms i, sobretot, Reus.

Al nord del país, una de les actuacions més destacades ha estat una esllavissada al quilòmetre 3 de la carretera Gi-612. Els Bombers hi han actuat i després s'ha esperat a l'arribada de maquinària pesada per netejar la via.

Una altra actuació destacada ha tingut lloc a la riera Barenys de Salou, que en moments de pluja intensa acostuma a ser un punt d'incidències. A més, un tren que recorria el trajecte Barcelona-Saragossa ha hagut d'aturar-se a Reus perquè la via estava bloquejada pel fang i les pedres. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre l'estació de Reus i la de les Borges del Camp.

D'altra banda, la pluja ha obligat a tallar dues carreteres a l'Alt Empordà, la C-260, entre Castelló d'Empúries i Roses, i la GIV-6216 de Castelló d'Empúries cap a Sant Pere Pescador. La C-260 s'ha restablert, però la GIV-6216 continuava tallada a dos quarts de vuit del vespre.

Pel que fa a la quantitat de pluja, segons el Servei Meteorològic de Catalunya s'han acumulat més de 100 mil·límetres fins les sis de la tarda a l'Alt Empordà. A Sant Pere Pescador han caigut 141,9, a Roses 104,4 i a Portbou 101.

Baixos i garatges inundats a Sant Pere Pescador

La pluja que ha caigut amb força aquest dimarts a la tarda a l'Alt Empordà ha inundat baixos i garatges, ha deixat cotxes aïllats enmig de l'aigua i ha obligat a tallar carreteres.

A Sant Pere Pescador, el carrer Sant Sebastià ha estat un dels més afectats i ha quedat totalment inundat. La inundació ha sorprès els clients del restaurant Ca la Teresa quan dinaven. “Quan ha començat a entrar aigua, els clients s'han hagut de descalçar i arremangar-se els pantalons”, ha explicat una treballadora, Rosa Flores.

Uns metres de carrer avall, un veí, Pau Melero, ha hagut de moure mobles i agafar galledes i escombres per eliminar un pam d'aigua que li ha entrat a casa. “No és el primer cop que passa”, lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona